Ελλάδα

Ομαδικός βιασμός στην Κάρπαθο: Περαιτέρω έρευνα διέταξε εισαγγελέας για καταγγελία 25χρονης

«Με νάρκωσαν και με βίαζαν ο ένας μετά τον άλλον», υποστηρίζει – Στρατιωτικός ακόλουθος στην Πρεσβεία των ΗΠΑ ένας εκ των καταγγελλομένων υπέβαλε σε βάρος της μήνυση

Ομαδικός βιασμός στην Κάρπαθο:  Περαιτέρω έρευνα διέταξε εισαγγελέας για καταγγελία 25χρονης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνούν δικαστικές και αστυνομικές αρχές καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Κάρπαθο που υπέβαλε μία 25χρονη από τις ΗΠΑ σε βάρος δύο ομοεθνών της, ο ένας εκ των οποίων είναι στρατιωτικός ακόλουθος στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο τελευταίος, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος της καταγγέλλουσας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Υπηρεσίας παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη της καταγγελίας, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά που να οδηγήσουν στην ποινική δίωξη των καταγγελλόμενων.

Οι αρχές άρχισαν να ασχολούνται με την υπόθεση από το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2022 όταν ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εμφανίστηκε η 25χρονη και κατήγγειλε το βιασμό της από δύο ομοεθνείς της, ηλικίας 43 και 40 ετών, στην Κάρπαθο.

Η 25χρονη υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Κάρπαθο από το πρωί της 26ης Ιουνίου 2022 και παραθέριζε με την 20χρονη αδελφή της και με μια συνομήλικη φίλη της σε ξενοδοχείο στο Διαφάνι.

Την 27η Ιουνίου το απόγευμα πήγαν για φαγητό σε ένα παραλιακό εστιατόριο και μια γυναίκα που εργαζόταν στο κατάστημα τις σύστησε σε δύο ομοεθνείς τους.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, την επόμενη ημέρα το πρωί, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα,. πήγαν με ένα τουριστικό σκάφος στην Σαρία και εκεί συνάντησαν ξανά τους δύο άνδρες που είχαν γνωρίσει την προηγούμενη ημέρα. Όταν επέστρεψαν στο Διαφάνι τις κάλεσαν για φαγητό και το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2022 με το αυτοκίνητό τους τις πήγαν στην Όλυμπο και συνέφαγαν, ενώ το βράδυ πήγαν για ποτό στο Διαφάνι.

Η 25χρονη υποστήριξε ότι ένιωσε έντονη ζάλη και αδιαθεσία. Η φίλη της είχε φύγει με τον ένα άνδρα προς την προβλήτα, ενώ εκείνη με τον άλλον παρέμεινε στο μαγαζί. Στη συνέχεια, περπάτησε μαζί του στην παραλία και εκεί όπως ισχυρίζεται άρχισε να την φιλάει χωρίς τη συγκατάθεσή της και να ασελγεί σε βάρος της.

Είπε ότι έχασε τις αισθήσεις της και ξύπνησε σε άγνωστο δωμάτιο πάνω σε κρεβάτι και πως δύο άτομα τη βίασαν. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι κατάλαβε τον πόνο γιατί δεν είχε έλθει σε επαφή με άνδρα ξανά και ότι βρέθηκε με την αδελφή και την φίλη της και κατάγγειλαν τον βιασμό μια μέρα μετά στο Ηράκλειο. «Με νάρκωσαν και με βίαζαν ο ένας μετά τον άλλον» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, η κοπέλα στους αστυνομικούς.

Μήνυση από τον ένα εκ των καταγγελλομένων

Ο ένας εκ των δύο καταγγελλομένων στρατιωτικός ακόλουθος στην Πρεσβεία των ΗΠΑ καταμήνυσε την 25χρονη επικαλούμενος και κατάθεση του φίλου του. Περιέγραψε πως η 25χρονη φλέρταρε μαζί του και πως ήλθε σε επαφή μαζί του στο δωμάτιό του ενώ ήταν εκεί και ο φίλος του και καθόταν σε άλλο σημείο.

Μάλιστα, ο φίλος του καταγγελλόμενου ισχυρίστηκε ότι προσκαλούσε η 25χρονη και τον ίδιο.

Κάποια στιγμή, όπως είπε, κουνήθηκε το κινητό τηλέφωνο στο οποίο είχε ανάψει τον φακό και ήταν τοποθετημένο στο κρεβάτι και η 25χρονη σταμάτησε την σεξουαλική επαφή, ρώτησε αν την καταγράφουν και φοβήθηκε.

Εξαγριώθηκε και της έδωσαν και οι δύο τα κινητά τους τηλέφωνα για να τα ελέγξει και δεν βρήκε τίποτε. Χάλασε όμως η διάθεσή της και ζήτησε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της.

Δείτε επίσης