Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζητά «σανίδα σωτηρίας» σε τεχνικούς συμβούλους λίγο πριν τη νέα δίωξη

Βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω του πορίσματος των ιατροδικαστών που αναφέρεται εμπεριστατωμένα σε θανάτους από εγκληματική ενέργεια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζητά «σανίδα σωτηρίας» σε τεχνικούς συμβούλους λίγο πριν τη νέα δίωξη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Πυρετώδεις» είναι οι προσπάθειες της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να προλάβει να συντάξει το απολογητικό υπόμνημα της ύποπτης για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για την υπόθεση.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η έρευνα και πρέπει να προσπαθήσει να αντικρούσει η 33χρονη είναι πολλά, με βασικότερο το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά που με επιστημονική τεκμηρίωση καταλήγει στο συμπέρασμα περί εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή ασφυκτικού θανάτου δια απόφραξης των αναπνευστικών οδών των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η υπεράσπιση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνδρομή Γερμανού επιστήμονα,ο οποίος με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου αξιολογεί το ίδιο υλικό που μελέτησαν οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς και με τα ίδια δεδομένα καταλήγει σε διαφορετική εκδοχή για τα αίτια των δύο θανάτων

Μάλιστα, την έκθεση αυτή η υπεράσπιση προσδοκά ότι θα την έχει στα χέρια της έγκαιρα και θα μπορεί να την παραδώσει στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής μαζί με το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Επιπλέον, η υπεράσπιση διατείνεται ότι έχει στο πλευρό της και Έλληνες επιστήμονες ως τεχνικούς συμβούλους (τόσο ιατροδικαστές όσο και παθολογοανατόμους καθώς και άλλους ειδικούς), οι οποίοι συμβουλεύουν την πλευρά της ήδη προφυλακισμένης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου, από το «παρασκήνιο», καθώς φοβούνται το διασυρμό.

Το ιατροδικαστικό… ντέρμπι

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ανέφερε πως την Παρασκευή, αν δεν υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή, θα παραδοθεί η ανωμοτί κατάθεση, μέσω υπομνήματος για το θάνατο των παιδιών.

Όπως είπε το υπόμνημα « θα περιλαμβάνει πλήρες ιστορικό της έγγαμης ζωής τους ζευγαριού από την αρχή».

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «το μόνο στοιχείο που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια είναι το πόρισμα Καρακούκη - Καλογρηά, όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν θάνατο από φυσικά αίτια». Και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν ιατροδικαστές που έχουν αντίθετη άποψη από το νέο πόρισμα όμως δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους γιατί δεν θέλουν το διασυρμό».

Από αυτές τις διαρροές προκύπτει ότι τα επιστημονικά πορίσματα έρχονται σε αντίθεση με τις αρχικές εκθέσεις των ιατροδικαστών ενώ δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα προβλήματα υγείας που φέρονται να είχαν τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με τα αρχικά πορίσματα.

Τέλος, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν επιστημονικές διαφωνίες για τα αίτια του θανάτου των παιδιών, ενώ η δίκη θα μετατραπεί σε ιατροδικαστικό ντέρμπι».

Δείτε επίσης