Ελλάδα

Συναγερμός στο Μαρούσι: Πως έγινε η έκρηξη στη ΔΟΥ - «Αναβαθμισμένο χτύπημα» βλέπουν οι Αρχές

Για κλιμάκωση των επιθέσεων και ενεργοποίηση των ομάδων στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που αναβαθμίζουν τα χτυπήματα τους, κάνουν λόγο στην Κατεχάκη και χτυπούν «καμπανάκι»

Συναγερμός στο Μαρούσι: Πως έγινε η έκρηξη στη ΔΟΥ - «Αναβαθμισμένο χτύπημα» βλέπουν οι Αρχές
Αρθρογράφος: Κώστας Μαρίνος
Από Κώστας Μαρίνος

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής κινητοποιήθηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, ενώ όπως φαίνεται σε πρώτο στάδιο δεν υπάρχει κάποια σχέση με την έκρηξη στο Σισμανόγλειο και την τοποθέτηση μηχανισμού στο ATM.

Οι δράστες, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαντρότοιχο της ΔΟΥ, στην όλο Πλαταιών. Λίγο μετά από τις τέσσερις τα ξημερώματα σημειώθηκε η έκρηξη που προκάλεσε υλικές ζημιές στο μαντρότοιχο αλλά και στην τζαμαρία του 1ου ορόφου της Εφορίας.

Οι βομβιστές, χρησιμοποίησαν σύμφωνα με τα ευρήματα του Τ. Ε. Ε. Μ μασούρι δυναμίτιδας και βραδΰκαυστο φιτίλι. Το χτύπημα θεωρείται αναβαθμισμένο σε σχέση με τις «καταδρομικές» αλλά και τις εμπρηστικές επιθέσεις που το τελευταίο διάστημα σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, και κάποιες από αυτές έχουν στόχους αστυνομικούς.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μία κλιμάκωση των επιθέσεων και μια ενεργοποίηση των ομάδων στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που αναβαθμίζουν τα χτυπήματα τους. Εύλογα υπάρχει μια έντονη ανησυχία στα στελέχη της Κατεχάκη που «βλέπουν» αλματώδη εξέλιξη στην ποιότητα των χτυπημάτων αλλά και στη χρήση του μηχανισμού, καθώς από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς και τα γκαζάκια οι ομάδες έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, με εκρηκτικούς μηχανισμoύς.

Μάλιστα όπως υπενθυμίζουν αστυνομικές πηγές, πριν από λίγο καιρό υπήρξε και ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία αστυνομικού της ΟΠΚΕ, αλλά και δικαστικού στα Ιλίσια που δεν εξερράγη.

Δείτε επίσης