Ελλάδα

«Θα του δώσω μία μεγάλη αγκαλιά» λέει η 33χρονη Βρετανίδα για τον πατέρα της που συνελήφθη ως βιαστής της και τώρα αποφυλακίζεται

Οι δηλώσεις της κόρης του Βρετανού που βρέθηκε στις ελληνικές φυλακές, αλλά τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου έδειξαν ότι δεν είχε διαπράξει βιασμό

«Θα του δώσω μία μεγάλη αγκαλιά» λέει η 33χρονη Βρετανίδα για τον πατέρα της που συνελήφθη ως βιαστής της και τώρα αποφυλακίζεται
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η 33χρονη Τάμι Φόρσαϊθ (Tammi Forsythe), γιόρτασε την είδηση της επικείμενης αποφυλάκισης του πατέρα της από τις ελληνικές φυλακές, καθώς τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου (dna) έδειξαν ότι λανθασμένα κατηγορήθηκε και εν συνεχεία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ως δράστης του βιασμού της.

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις δω τον μπαμπά μου θα είναι να του δώσω μια μεγάλη αγκαλιά», λέει η 33χρονη που ήταν στο πλάι του πατέρα της όταν εκείνος είχε οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και περίμενε την απόφαση ανακρίτριας και αρμόδιου εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Ο Φίλιπ Φορσάϊθ (Philip Forsythe), 62 ετών, που έκανε διακοπές μαζί με την κόρη του στα Μάλια, βρέθηκε με χειροπέδες, μετά την καταγγελία της κόρης του ότι ένας άγνωστος την βίασε στις 9 Ιουνίου.

Οι διωκτικές αρχές της Κρήτης αξιολογώντας τα στοιχεία του συγκέντρωσαν (όπως υλικό από κάμερες της περιοχής) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δράστης του βιασμού ήταν ο ίδιος ο πατέρας της καταγγέλλουσας και έτσι τον συνέλαβαν.

Όμως, η Τάμι, που είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, δεν πίστεψε ποτέ κάτι τέτοιο. Είχε καταγγείλει τις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι κάνουν λάθος και στην ουσία έχουν αφήσει τον βιαστή της να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά την προφυλάκιση του πατέρα της δήλωνε στην Daily Mail:

«Μπορώ να σας πω 100% ότι δεν με βίασε. Ζω με τον μπαμπά μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήγα μαζί του διακοπές στην Ελλάδα και είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου» είχε αναφέρει τότε, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έκανε κάτι τόσο αηδιαστικό. Το είπα και στην Ελληνική Αστυνομία αυτό, όμως απλώς με αγνοούν... Πρόκειται για μια πολύ αγχωτική και τραυματική κατάσταση, αλλά υπάρχει ελπίδα για εμάς. Μας είπε ο δικαστής ότι εάν η εξέταση DNA του πατέρα μου αποδείξει την αθωότητά του, θα τον αφήσουν να φύγει».

Ανακούφιση για την απόφαση της ανακρίτριας Ηρακλείου

Για το λόγο αυτό τώρα αισθάνεται ανακούφιση με την απόφαση της ανακρίτριας Ηρακλείου να αποφυλακίσει τον πατέρα της με βάση τα νέα δεδομένα που καταδεικνύουν ότι το σπέρμα που βρέθηκε στα ρούχα της 33χρονης δεν ταυτοποιείται με το γενετικό υλικό του πατέρα της.

Η Τάμι, όπως στο παρελθόν, που εκτόξευε «μύδρους» κατά της Ελληνικής Αστυνομίας με συνεντεύξεις της στη Daily Mail έτσι και τώρα χαρούμενη που ο πατέρας της θα είναι πλέον ελεύθερος, μιλά και πάλι στη βρετανική εφημερίδα και δηλώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη Βρετανία με τον πατέρα της «το συντομότερο δυνατόν», μετά από τέσσερις εβδομάδες αγωνίας για την οικογένειά της.

Χαρακτηριστικά δηλώνει στη Daily Mail:

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις δω τον μπαμπά μου θα είναι να του δώσω μια μεγάλη αγκαλιά... Πρόκειται για υπέροχα νέα, είναι μία από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Του μίλησα για λίγο στο τηλέφωνο αλλά μετά έπρεπε να κλείσει για να μαζέψει τα πράγματά του για την αποφυλάκιση. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω τη χαρά που αισθανόμαστε και οι δύο για το γεγονός ότι επιτέλους αυτό τελείωσε και μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι στους δικούς μας. Αυτή τη στιγμή χρειάζομαι χρόνο για να επεξεργαστώ τα πάντα και να περάσω χρόνο με τον πατέρα μου».

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι ειδοποιήθηκε για την απαλλαγή του πατέρα της μέσω τηλεφώνου, αλλά η Ελληνική Αστυνομία δεν την κάλεσε για να της πει τα καλά νέα. «Όταν είμαστε έτοιμοι θα μιλήσουμε αναλυτικά για όσα συνέβησαν προκειμένου να σώσουμε άλλες οικογένειες Βρετανών και να μη ζήσουν τις φρικτές αδικίες που βιώσαμε εμείς», κατέληξε.

Δείτε επίσης