Ελλάδα

Απατεώνας παρίστανε τον γιατρό ή τον ασφαλιστή και «ξάφριζε» ηλικιωμένους

Ο δράστης είναι ήδη στη φυλακή για άλλες υποθέσεις

Απατεώνας παρίστανε τον γιατρό ή τον ασφαλιστή και «ξάφριζε» ηλικιωμένους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προσποιούνταν τον γιατρό ή τον ασφαλιστή κυρίως σε ηλικιωμένους από τους οποίους αποσπούσε χρήματα ή τους έκλεβε με τη βοήθεια συνεργών του.

Πρόκειται για απατεώνα, ο οποίος αποκόμισε από τα θύματά του το ποσό των 24.000 ευρώ και είναι ήδη κρατούμενος σε φυλακή της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, ο απατεώνας, που είναι προφυλακισμένος για άλλα αδικήματα, από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε διαπράξει συνολικά εννέα απάτες σε Αιγιαλεία, Αχαΐα και Κορινθία έχοντας αποπειραθεί, μάλιστα, σε μία περίπτωση να αρπάξει από ένα ηλικιωμένο 12.000 ευρώ.

Ο εν λόγω δράστης, μαζί με άλλους άγνωστους συνεργούς του ,επισκεπτόταν σπίτια ηλικιωμένων και προσποιούμενος τον ασφαλιστή και απεσταλμένο των παιδιών τους φωτογράφιζε κοσμήματα και τιμαλφή, προκειμένου να τα εκτιμήσει και με την μέθοδο της απασχόλησης στη συνέχεια τα αφαιρούσε.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο δράστης προσποιούνταν τον γιατρό και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα θύματα του και με το πρόσχημα νοσηλείας των παιδιών τους ή στενών συγγενικών τους προσώπων, ζητώντας τους χρηματικά ποσά για αγορά φαρμάκων η μηχανημάτων που αφορούσαν τη νοσηλεία τους.

Τα ηλικιωμένα θύματα του απατεώνα, πείθονταν από τους ισχυρισμούς του, με αποτέλεσμα ένας από τους συνεργούς του να πηγαίνει στα σπίτια των ανυποψίαστων ανθρώπων και να παίρνουν τα χρήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Δείτε επίσης