Ελλάδα

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Δεν τον ξέρω... ούτε εντός ούτε εκτός χειρουργείου» είπε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός

«Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν», δήλωσε

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Δεν τον ξέρω... ούτε εντός ούτε εκτός χειρουργείου» είπε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρώην υπουργός, ένας εκ των συγκατηγορούμενων του Νίκου Κοντοστάθη, αρνήθηκε κάθε σχέση του με τον ψευτογιατρό, κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για περίπτωση ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση στην οποία συμμετείχε, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά μετά την επέμβαση-σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει- απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.

Για αυτήν την υπόθεση έχουν αποδοθεί κατηγορίες στον «ψευτογιατρό» και τρεις γιατρούς, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός.

Στην απολογία του, συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων:

«Αισθάνομαι άβολα, πρέπει να απολογηθώ για ένα απολύτως επιτυχημένο χειρουργείο. Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση. Από Β Παγκόσμιο και μετά ενδείκνυται και εφαρμόζεται για ευστάθεια και αναπνευστική δεινότητα ασθενούς» .

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο «ψευτογιατρός» ήταν παρών στο χειρουργείο και ανέφερε ότι δεν τον γνωρίζει καν.

«Δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν» ανέφερε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα. Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πως, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα».

Σημειώνεται, ότι οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του «ψευτογιατρού» συνεχίζονται στις επόμενες συνεδριάσεις ενώ η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας αναμένεται-εκτός απροόπτου- τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης