Ελλάδα

Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο Κρανίδι: Συνελήφθησαν ο κηπουρός και ο συνεργάτης του

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν από που ξεκίνησε η φωτιά και τώρα θεωρούνται υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια

Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο Κρανίδι: Συνελήφθησαν ο κηπουρός και ο συνεργάτης του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βραχυκύκλωμα σε οικίσκο που βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο Amanzoe, φαίνεται να ευθύνεται για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην Κορακιά Αργολίδας, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Ήδη, έχουν συλληφθεί δύο υπάλληλοι του ξενοδοχείου, που ομολόγησαν από πού ξεκίνησε η φωτιά. Πρόκειται για έναν άνδρα από την Αλβανία 65 ετών και έναν άνδρα από την Ελλάδα 45 ετών.

Ο ένας εκ των δύο είναι ο κηπουρός και ο άλλος ο συνεργάτης τους. Οι δύο άνδρες έπαιρναν ρεύμα από το ξενοδοχείο για να ηλεκτροδοτήσουν τον οικίσκο, μέχρι που σημειώθηκε βραχυκύκλωμα.

Τους άνδρες συνέλαβε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕ) και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, την Τρίτη 5 Ιουλίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και θεωρούνται υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και είναι αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο ύψους έως 30.000 ευρώ.

Σοβαρές ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα

Τα πλάνα που ελήφθησαν τη Δευτέρα αποτυπώνουν το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε στην περιοχή. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε το ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το σημείο, οι φλόγες έφτασαν κοντά στην παραλία όπου βρισκόντουσαν οι ένοικοι του ξενοδοχείου για να προφυλαχθούν. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Δείτε επίσης