Ελλάδα

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Αποφυλακίζονται με βούλευμα οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού

Το Δικαστικό Συμβούλιο διέταξε την αποφυλάκισή τους αντικαθιστώντας την προσωρινή τους κράτηση με περιοριστικούς όρους

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη:  Αποφυλακίζονται με βούλευμα οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με βούλευμά του έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει οι δύο ψαράδες κατά του εντάλματος του ανακριτή με το οποίο είχε διαταχθεί η προσωρινή τους κράτηση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία με θύμα τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ ο καθένας, εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμά του δέχθηκε, ουσιαστικά, ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι προκειμένου οι δύο ψαράδες να είναι πάντα στη διάθεση της Δικαιοσύνης που διερευνά την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Πληροφορίες αναφέρουν πως η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων στην προσφυγή προς το Δικαστικό Συμβούλιο ανέφεραν ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την προφυλάκιση των δύο ψαράδων, καθώς δεν είναι ούτε ύποπτοι φυγής ούτε επικίνδυνοι να τελέσουν άλλα αδικήματα αν αφεθούν ελεύθεροι.

Με βάση το διατακτικό του βουλεύματος οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες ενδεχομένως να αποφυλακιστούν και εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται, ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρήκε φρικτό θάνατο τον Ιανουάριο του 2021, καθώς η βάρκα των κατηγορουμένων τον χτύπησε με την προπέλα. Ωστόσο οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν δέχονται ότι βρίσκονταν στο σημείο την επίμαχη ημέρα.

Η απόφαση του ανακριτή

Ο ανακριτής, που είχε κρίνει προφυλακιστέους, με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως, τους δύο κατηγορούμενους, είχε συντάξει ένα ένταλμα «καταπέλτη» για τους δύο ψαράδες, όπου περιέγραφε τα μαρτυρικά, τελευταία λεπτά που πέρασε ο Σήφης Βαλυράκης.

Στο 16 σελίδων έγγραφό του ο δικαστικός λειτουργός περιέγραφε με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο η βάρκα τους χτύπησε με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του τον Σήφη Βαλυράκη. «Εν γνώσει σας», όπως σημείωνε χαρακτηριστικά στο έγγραφό του. .

Αναλυτικότερα, στο έγγραφο του ανακριτή περιγράφονται οι τελευταίες στιγμές του 79χρονου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ .

«Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του “ΜΙΝΑ” και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανακριτής.

Δείτε επίσης