Ελλάδα

Σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop - Επιχείρησε να δωροδοκήσει ελεγκτές για να γλιτώσει πρόστιμο

Στελέχη της ΔΙΜΕΑ του επέβαλαν πρόστιμο συνολικού ύψους 7.000 ευρώ

Σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop -  Επιχείρησε να δωροδοκήσει ελεγκτές για να γλιτώσει πρόστιμο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop για απόπειρα δωροδοκίας σε στελέχη της ΔΙΜΕΑ κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας .

Συγκεκριμένα, στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, ελέγχους στη φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 1.600 τεμάχια απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 7.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να δωροδοκήσει με το ποσό των 1.500 ευρώ τον Επικεφαλής Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάλυσης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου και ελεγκτές της εν λόγω Διεύθυνσης, προκείμενου να ακυρωθεί ο έλεγχος.

Ο Επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου ενημέρωσε άμεσα τον αστυνομικό που συνόδευε το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας με τις κατηγορίες περί χρηματισμού δημόσιων λειτουργών και περί πλαστογραφίας προϊόντων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Δείτε επίσης