Ελλάδα

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη σύλληψη τριών ατόμων για διάθεση και πώληση πλήθους απομιμητικών προϊόντων και την κατάσχεση 15.500 ειδών που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ/Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β'/Τμήμα Η', στη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κλιμάκιο των υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 15.525 προϊόντα απομίμησης, τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λπ., τα οποία έφεραν πλαστά σήματα που μοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιρειών.

Από το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνση ΣΔΟΕ/Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β'/Τμήμα Η' επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ' εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 105.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 2.100.995 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Δείτε επίσης