Ελλάδα

Δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Βόλο: «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη», λέει η μητέρα της 14χρονης που σκοτώθηκε

Πως σχολιάζει η μητέρα τις κακουργηματικές διώξεις που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για το θάνατο της μαθήτριας πριν από τρία χρόνια

Δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Βόλο: «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη», λέει η μητέρα της 14χρονης που σκοτώθηκε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η 14χρονη Σεραΐνα, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο του 2019 σε ένα χώρο διασκέδασης και χαράς για τα παιδιά.

Η ανήλικη, συγκεκριμένα, βρισκόταν σε λούνα παρκ στο Βόλο και είχε ανεβεί στο παιχνίδι «χαλί». Κατά τη διάρκεια περιστροφών εκτινάχτηκε σε απόσταση περίπου 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Πρόσφατα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, άσκησε κακουργηματικές διώξεις για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού.

Η μητέρα της άτυχης 14χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά: «πιστεύω στην Δικαιοσύνη και θα ήθελα να βγει κάτι για την ψυχή της Σεραΐνας μου».

Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά, 21 ετών και 19 ετών σήμερα. Όλοι ζουν στην σκιά της απώλειας της άτυχης μικρής.

«Εννοείται ότι είναι δύσκολα και θα είναι δύσκολα, γιατί η απώλεια πάντα είναι δύσκολη. Ήταν παιδί. Είναι μαρτυρικό για εμάς κάθε ημέρα, όπως και για τα αδέλφια της, είναι μαρτυρική η απώλεια», τόνισε η μητέρα και πρόσθεσε πως αν είχε μπροστά της τους υπεύθυνους της επιχείρησης του λούνα παρκ, θα τους ρωτούσε: «γιατί δεν γινόταν σωστή συντήρηση και έφυγε το παιδί μου; Αυτό μόνο θα τους ρώταγα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2009, το ίδιο παιχνίδι, στην Χαλκίδα εκείνη την φορά, είχε προκαλέσει ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μιας 10χρονης.

Δείτε επίσης