Ελλάδα

Εμπρηστική επίθεση στον Real fm: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τις μεγάλες ζημιές στη ναυτιλιακή - Μέσω αεραγωγών εξαπλώθηκε η φωτιά

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ηχολήπτρια

Εμπρηστική επίθεση στον Real fm: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τις μεγάλες ζημιές στη ναυτιλιακή - Μέσω αεραγωγών εξαπλώθηκε η φωτιά
Αρθρογράφος: Κώστας Μαρίνος
Από Κώστας Μαρίνος

Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο που στεγάζεται το Real Group στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Η φωτιά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο του Vradini.gr, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ναυτιλιακή εταιρεία που στεγάζεται στον 3ο όροφο του κτιρίου. Η επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Μάλιστα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου – από την πλευρά της Κηφισίας – μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Ο μηχανισμός αποτελείται από τρία γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία .Το ισόγειο του κτιρίου είναι κενό, στον πρώτο όροφο στεγάζεται η Realnews, στον δεύτερο ο Realfm, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της πυροσβεστικής, οι φλόγες από τον εμπρηστικό μηχανισμό επεκτάθηκαν σε καλώδια και σωληνώσεις, και μέσω των αεραγωγών έφτασαν στον 3ο όροφο όπου και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στη ναυτιλιακή εταιρεία. Οι εγκαταστάσεις του Real Group, μαύρισαν απο τους πυκνούς καπνούς, αναφέρουν πηγές από το πυροσβεστικό σώμα.

Οι Αρχές θα πάρουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, καθώς και από άλλες κάμερες στα γύρω στενά και τη λεωφόρο Κηφισίας, για να δουν τις κινήσεις και τον τρόπο δράσης των εμπρηστών.

Δείτε επίσης