Ελλάδα

Θεσσαλονίκη - τροχαίο στη στάση: Διασταύρωση καρμανιόλα χωρίς φανάρι - Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τα παιδιά που τραυματίστηκαν

Ο ένας οδηγός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα - «Ούρλιαζε από τον πόνο το ένα παιδί, το άλλο σύρθηκε από κάτω» αναφέρουν μάρτυρες από το σημείο του σοκαριστικού τροχαίου

Θεσσαλονίκη - τροχαίο στη στάση: Διασταύρωση καρμανιόλα χωρίς φανάρι - Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τα παιδιά που τραυματίστηκαν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για σημείο καρμανιόλα κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Νικόπολης στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας παράλληλα να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις της κάτοικος της περιοχής που έσπευσε στο σημείο αμέσως μετά το ατύχημα, «αυτό εδώ γίνεται συνεχόμενα σε αυτή τη διασταύρωση καθώς δεν υπάρχει φανάρι, ούτε κάποιο σήμα οδικής κυκλοφορίας να σταματάει τα οχήματα. Και έτσι θεωρούν όλοι ότι οι δύο αντίθετοι δρόμοι είναι κεντρικοί».

Μιλώντας μάλιστα για το ατύχημα από το οποίο τρία ανήλικα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να φέρει κάταγμα στο πόδι του, σημείωσε πως «ακούσαμε το παιδί να ουρλιάζει από τον πόνο και φώναζε συνεχόμενα “βοήθεια” και έτσι πεταχτήκαμε όλοι στο μπαλκόνι.

Η εικόνα να βλέπεις ένα παιδί κάτω, είναι σοκαριστική. Από ότι φαίνεται χτύπησε το πόδι του. Συνολικά τρία παιδιά ήταν στην παρέα -το ένα πεσμένο κάτω και τα δύο προσπαθούσαν να βρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα».

«Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα»

Όπως δήλωσε η οδηγός ενός εκ των οχημάτων που ενεπλάκη στο ατύχημα, «ο άλλος οδηγός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ήμουν σταματημένη μπροστά από το “STOP” για να ελέγξω το δρόμο -δεν μπορώ πίσω από το “STOP” να δω τι έρχεται. Όταν έλεγξα, δεν υπήρχε τίποτα».

«Το αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο»

Όπως δήλωσε φίλος του τραυματισμένου ανηλίκου, το ένα αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο και πήγε πάνω στα παιδιά. Ο ένας μάλιστα σύρθηκε από κάτω, αλλά προκλήθηκαν μόνο γρατζουνιές, ενώ ο δεύτερος έσπασε το πόδι του.

Επίσης τόνισε πως οι φίλοι του «δεν πήγαιναν προς τη στάση για να περιμένουν το λεωφορείο αλλά έτυχε να περνούν από το σημείο», ενώ επισήμανε πως όλοι τους έχουν την ίδια ηλικία και θα φοιτήσουν στην πρώτη λυκείου.

Τέλος για τη διασταύρωση καρμανιόλα, σημείωσε πως υπάρχει «STOP», αλλά όχι φανάρι και πολλοί είναι οι οδηγοί που περνούν από το σημείο χωρίς να προσέξουν.

Το χρονικό του του τροχαίου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ΙΧ οχήματα συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με Λέσβου, στην περιοχή της Νικόπολης.

Από την πρόσκρουση, το ένα από τα δύο οχήματα έπεσε πάνω σε στάση του ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία παιδιά, ηλικίας περίπου 13 με 14 ετών.

Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους τραυματίες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανήλικοι και μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για πεζούς που περίμεναν το λεωφορείο και όχι για κάποιον εκ των οδηγών των εμπλεκόμενων οχημάτων.

]

Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας για την καταγραφή και την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο ατύχημα και η παράσυρση των ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η κατάσταση της υγείας του ενός εκ των τραυματιών κρίνεται πιο κρίσιμη.

Θεσσαλονίκη ατύχημα σε στάση λεωφορείου

Περίοικοι καταγγέλουν στη Voria.gr ότι σχεδόν κάθε ημέρα στο συγκεκριμένο σημείο σημειώνονται τροχαία ατυχήματα, καθώς όπως, λένε δεν υπάρχει καλή ορατότητα. Αναφέρουν ότι ναι μεν επί της οδού Λέσβου υπάρχει stop που σημαίνει ότι προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται επί της Κ. Παλαιολόγου, ωστόσο τα αυτοκίνητα δεν έχουν καλή ορατότητα όταν βγαίνουν προς την Παλαιολόγου με αποτέλεσμα συχνά τροχαία. Οι κάτοικοι μάλιστα έχουν τοποθετήσει και λάστιχα σε κολόνα της ΔΕΗ, για να μειώνουν τις συνέπειες πιθανής πρόσκρουσης. Ζητούν να απομακρυνθούν οι κάδοι σκουπιδιών που εμποδίζουν την ορατότητα και να τοποθετηθούν φανάρια, για να μην υπάρξουν τα χειρότερα.

Θεσσαλονίκη ατυχημα σε στάση λεωφορείου

Eπαγγελματίας της περιοχής εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του στη Voria.gr, τονίζοντας ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και πως συχνά σημειώνονται αντίστοιχα ατυχήματα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο δεδομένου ότι στο σημείο υπάρχουν τρεις παιδικοί σταθμοί και κυκλοφορούν πολλά παιδιά μαζί με τους γονείς τους εκεί.

Τροχαίο Νικόπολη

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στο GRTimes.gr, η μία από τις δύο οδηγούς που εμπλέκεται στο τροχαίο, βγήκε από την οδό Λέσβου, όπου υπήρχε απαγορευτική πινακίδα “stop”, σταμάτησε για να ελέγξει, αλλά λόγω κακής ορατότητας, συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο που κινείτο επί της οδού Παλαιολόγου.

Το δεύτερο όχημα κατά τον ελιγμό ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τα παιδιά.

Για σημείο καρμανιόλα κάνουν λόγο οι κάτοικοι.

Με πληροφορίες από GRTimes.gr

Δείτε επίσης