Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12 ετών σε 21χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ηλικιωμένη για να τη ληστέψει

Θεσσαλονίκη:  Κάθειρξη 12 ετών σε 21χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ηλικιωμένη για να τη ληστέψει
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και 4 μηνών ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σ’ έναν 20χρονο, ο οποίος επιχείρησε να ληστέψει και ξυλοκόπησε μια 88χρονη γυναίκα η οποία, στη συνέχεια, έχασε τη ζωή της, στη Θεσσαλονίκη.

Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ληστείας με αποτέλεσμα το θάνατο του θύματος και για τετελεσμένη κλοπή ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού και της μετεφηβικής ηλικίας. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκε στην φυλακή.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε και δεν θυμάται τι έκανε λόγω κατάχρησης αλκοόλ που του έχει προκαλέσει ψυχικά προβλήματα σε συνδυασμό με χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός εισήλθε τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου στο σπίτι της ηλικιωμένης για να τη ληστέψει, στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης. Ο δράστης χτύπησε την γυναίκα για του πει που είναι τα χρήματα, αλλά έφυγε χωρίς να πάρει ούτε ευρώ.

Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα του περιστατικού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε μετά από λίγα 24ωρα νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε επίσης