Ελλάδα

Σάμος: Πατέρας δύο παιδιών ο Έλληνας πιλότος που έχασε τη ζωή του στην πτώση του ελικοπτέρου

Ήταν απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα, βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το έδαφος

Σάμος: Πατέρας δύο παιδιών ο Έλληνας πιλότος που έχασε τη ζωή του στην πτώση του ελικοπτέρου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο θάνατος των δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο πυροσβεστικό ελικόπτερο, που έπεσε στη θάλασσα ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο, προκαλεί θλίψη.

Ένας από τους δύο που έχασαν τη ζωή τους είναι ο Έλληνας μεταφραστής Θ.Β, 49 ετών από την Πρέβεζα, ο οποίος ήταν απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα, βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το έδαφος.

Ο Θ.Β. ήταν κάτοικος Γλυφάδας, και αφήνει πίσω του δύο παιδιά, ηλικίας 16 ετών και 10 ετών.

Όπως φαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία, στην προσπάθεια υδροληψίας, ενώ οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν ήταν ιδανικές, αλλά φυσούσαν δυνατοί άνεμοι και ο κυματισμός ήταν έντονος, το ελικόπτερο τούμπαρε, με συνέπεια οι τέσσερις επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Οι δύο, ο Έλληνας και ο Ρουμάνος, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παρά τις προσπάθειες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ να τους επαναφέρουν, δεν τα κατάφεραν.

Θρηνεί η Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα το κλίμα, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, είναι βαρύ και όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι. Σύμφωνα με δήλωση φίλου της οικογένειας του 49χρονου «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Μια πάρα πολύ καλή οικογένεια. Ήταν απόστρατος στρατιωτικός και ο αδελφός του είναι στρατιωτικός γιατρός στα Γιάννενα. Το μάθαμε αμέσως από συγγενείς. Ήταν πιλότος και είχε βγει στη σύνταξη. Εργαζόταν στην πυρόσβεση και επικοινωνούσε με τις δυνάμεις εδάφους. Οι ώρες είναι δύσκολες για όλους μας».

Συλλυπητήρια από τον Χρήστο Στυλιανίδη

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στη Σάμο εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Θα ήθελα να συλλυπηθώ και την ευρύτερη οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, διότι αυτός ο αγώνας με τις φλόγες για τη διάσωση των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος, έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Κι εύχομαι στα δύο μέλη του πληρώματος που νοσηλεύονται, ταχεία ανάρρωση. Θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

»Τα πληρώματα των πυροσβεστικών εναέριων μέσων, όπως και όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνουν καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα, έναν δύσκολο αγώνα, για να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών και τις περιουσίες τους σε συνθήκες αντίξοες,

Δείτε επίσης