Ελλάδα

Σάμος: Αυτός είναι ο Μολδαβός συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που διασώθηκε

Ο 49χρονος άνδρας κολύμπησε μόνος του στην ακτή και τον εντόπισε περίπολος του Ελληνικού Στρατού

Σάμος: Αυτός είναι ο  Μολδαβός συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που διασώθηκε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες είναι ο απολογισμός της συντριβής του πυροσβεστικού ελικόπτερου στη Σάμο.Η τραγωδία έπληξε τα σπίτια του 49χρονου Έλληνα Θεόδωρου Βλάχου, του απόστρατου πιλότου, ο οποίος ενεργούσε ως μεταφραστής μεταξύ του αλλοδαπού πληρώματος και του εδάφους και του Ρουμάνου πιλότου, που, επίσης, έχασε τη ζωή του.

Τυχεροί στάθηκαν και διασώθηκαν δύο Μολδαβοί. Ο ένας εξ αυτών, που είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου διασώθηκε σχεδόν αμέσως.

Τον Μολαβό μηχανικό τον εντόπισαν άμεσα τα πληρώματα που έσπευσαν προς διάσωση και τον έβγαλαν στη στεριά, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού για περαιτέρω νοσηλεία.

Οι φωτογραφίες του πρώτου Μολδαβού που διασώθηκε χθες Τετάρτη έκαναν το γύρο του Διαδικτύου όταν τον είχαν βγάλει στην ακτή και τον είχαν τυλίξει με το ισοθερμικό, ενώ του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Ποιος είναι ο δεύτερος διασωθείς από το ελικόπτερο

Ο δεύτερος διασωθείς είναι ο 49χρονος Μολδαβός συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, Dmitry Morarenco.

Περίπου στις 22:00 το βράδυ οι διασώστες χαμογέλασαν ξανά, καθώς εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος επιβαίνων.

Σύμφωνα με το Samos24, τον τέταρτο αγνοούμενο εντόπισε ζωντανό μία περίπολος του Ελληνικού Στρατού σε ακτή του νησιού, στην οποία είχε καταφέρει να φθάσει μόνος του, κολυμπώντας.

Με ασθενοφόρο του Ε.Σ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου και όπως λένε οι πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε επίσης