Ελλάδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Οι νοσηλευτές δεν κάλεσαν καν γιατρό, τον παρέπεμψαν απευθείας σε εφημερεύον για... ψύξη

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Θάνος Πλεύρης για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου που έχει σοκάρει το πανελλήνιο - Έφτασε στo «Άγιος Ανδρέας» με συμπτώματα εμφράγματος - Τον έδιωξαν και «έσβησε» λίγο πιο πέρα από το νοσοκομείο

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Οι νοσηλευτές δεν κάλεσαν καν γιατρό, τον παρέπεμψαν απευθείας σε εφημερεύον για... ψύξη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 49χρονου από την Πάτρα, που έφτασε με συμπτώματα εμφράγματος στο «Άγιος Ανδρέας», αλλά οι νοσηλευτές δίχως καν να καλέσουν γιατρό, τον παρέπεμψαν σε εφημερεύον για... ψύχη και τελικά ξεψύχησε λίγο πιο πέρα από το νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διαμηνύοντας ότι «δεν θα περάσει έτσι» η απίστευτη αυτή υπόθεση, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, από την οποία θα φανεί «αν προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης».

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν ο 49χρονος πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας, είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό, ο οποίος, μάλιστα, τον συμβούλευσε να πάρει αναλγητικά φάρμακα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υπάλληλος ασφαλείας στην είσοδο του νοσοκομείου που δεν εφημέρευε, άφησε τον 49χρονο να μπει στο νοσοκομείο και μάλιστα τον καθοδήγησε προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, εκεί, ο άτυχος άνδρας μίλησε με μία νοσηλεύτρια, η οποία και τον συμβούλευσε να επισκεφθεί το νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο και εφημέρευε, καθότι θεωρούσε ότι ο 49χρονος είχε συμπτώματα ψύξης. Η νοσηλεύτρια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κάλεσε πότε γιατρό για να εξετάσει τον ασθενή, όπως είθισται σε επείγοντα περιστατικά.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως στα Επείγοντα του νοσοκομείου τον άτυχο 49χρονο είδε αρχικά βοηθός νοσηλευτή και στη συνέχεια νοσηλεύτρια. Ουδείς από τους δύο κάλεσε γιατρό, καρδιολόγο ή παθολόγο, ως όφειλαν για την περαιτέρω αξιολόγηση του ασθενούς. Όπως αναφέρουν πηγές από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», οι δύο εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού ισχυρίζονται ότι ο 49χρονος έκανε λόγο για πόνο στην αυχένα, γι’ αυτό και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας πήρε το αμάξι του και πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, καθώς δεν ένιωθε καλά. Αφότου οι νοσηλευτές τον έδιωξαν, καθώς δεν εφημέρευε το νοσοκομείο, ο ίδιος επέστρεψε στο όχημά του με προορισμό το νοσοκομείο του Ρίο το οποίο είχε εφημερία. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και κάλεσε τον αδερφό του για βοήθεια.

Εκείνος έφτασε σε λίγα λεπτά στο σημείο, όπου είχε σταματήσει με το αμάξι, τον έβαλε στο δικό του ΙΧ, αλλά μέσα σε λίγη ώρα ο άνδρας λιποθύμησε και κατέληξε.

Δείτε επίσης