Ελλάδα

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Πήρε τριήμερη άδεια από τις φυλακές – Αντίδραση του Κ. Μπακογιάννη

Ο καταδικασθείς ως αρχηγός της 17Ν έλαβε άδεια για τις 8, 9 και 10 Ιουνίου

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος:  Πήρε τριήμερη άδεια από τις φυλακές – Αντίδραση του Κ. Μπακογιάννη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο καταδικασθείς ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη έλαβε τριήμερη άδεια από τις φυλακές. Οι πληροφορίες για την χορήγηση άδειας έγιναν γνωστές αφού ο κρατούμενος επέστρεψε στο κελί του.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως η άδεια του χορηγήθηκε κατόπιν αίτησής του από το συμβούλιο των φυλακών για τις ημέρες, 8, 9 και 10 Ιουνίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ,πως ήταν η πρώτη άδεια που έλαβε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, καθώς είχε απορριφθεί προηγούμενη αίτησή του.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος τις ημέρες της άδειάς του έδινε το παρών κάθε ημέρα σε Α.Τ. της περιοχής κατοικίας του, σύμφωνα με το dikastiko.gr..

Το θέμα της χορήγησης άδειας στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία έγραψε ότι η άδεια συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνης, με ανάρτησή του ζητά εξηγήσεις για το γεγονός, αναφέροντας: «Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα.»

Δείτε επίσης