Ελλάδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: «Ψύξη θα είναι» είπε η νοσηλεύτρια κάνοντας διάγνωση χωρίς γιατρό

Εν αναμονή της παραίτησης του διοικητή του νοσοκομείου «Αγίου Ανδρέα» μετά από αίτημα Πλεύρη - 70 γιατροί εφημέρευαν, ούτε ένας δεν είδε τον άτυχο Θοδωρή - «Καμία έκπτωση για τους υπεύθυνους», διαμηνύει το υπουργείο Υγείας

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: «Ψύξη θα είναι» είπε η νοσηλεύτρια κάνοντας διάγνωση χωρίς γιατρό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης του θανάτου του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας.

Ήδη από χθες, Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, ενώ ανακοινώθηκε η διεξαγωγή ΕΔΕ για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να υπάρξουν συνέπειες για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Πάτρα.

Η τοπική ιστοσελίδα «tempo24» αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου αναμένεται σήμερα το πρωί, εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή από τον οποίο ζήτησε να παραιτηθεί από την θέση του, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμιά ένσταση από τον Ηλία Θεοδωρόπουλο.

Η καθυστέρηση της ενημέρωσης του υπουργείου για το τραγικό περιστατικό ήταν ένας από τους λόγους που ο Θάνος Πλεύρης θέλησε να απομακρύνει τον διοικητή του ιδρύματος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ψύξη θα΄ναι -Εμείς δεν εφημερεύουμε

Σύμφωνα με την εφημερίδα pelop, ο 49χρονος, λόγω του ισχυρού πόνου στην καρδιά, φοβήθηκε και έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον «Άγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Έφθασε στο νοσοκομείο ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και απευθύνθηκε σε δύο νοσοκόμες που τον υποδέχτηκαν. Τους περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη και του είπαν: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Τι δήλωσε νοσοκόμα

Στο περιστατικό φαίνεται πως εμπλέκεται και μια νοσοκόμα, η οποία υποδέχτηκε τον άτυχο άνδρα όταν εκείνος έφτασε στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο άνδρας έφθασε στο νοσοκομείο, η νοσοκόμα στα επείγοντα δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε εφημερία για να τον δει γιατρός.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα επείγοντα με τα πόδια και, όπως είπε, τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη. Ωστόσο, παρότι της ανέφερε πως πονούσε, δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (περίπου 70 γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων) για να τον περιθάλψει.

Όπως πληροφορείται το tempo24 η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Το απόγευμα η κηδεία

Στο μεταξύ σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο άτυχος άνδρας θα κηδευτεί στο Σκιαδά Τριταίας. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Δείτε επίσης