Ελλάδα

Στον Κορυδαλλό ο Γεωργιανός που έβαλε φωτιά στα κρατητήρια των Εξαρχείων

Έβαλε φωτιά στο ρολό υγείας και μετά στα στρώματα του κρατητηρίου

Στον Κορυδαλλό ο Γεωργιανός που έβαλε φωτιά στα κρατητήρια των Εξαρχείων
Αρθρογράφος: Κώστας Μαρίνος
Από Κώστας Μαρίνος

Στις φυλακές Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε ο 45χρονος Γεωργιανός ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (10/7) έβαλε φωτιά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, και είχε μεταφερθεί από το Α.Τ Κυψέλης σε κελί του Α. Τ Εξαρχείων.

Στις 19:20 της περασμένης Κυριακής, κάτω από άγνωστες συνθήκες έβαλε αρχικά φωτιά σε ρολά υγείας και στη συνέχεια στα στρώματα του κρατητηρίου. Επικράτησε πανικός, καθώς το κτίριο γέμισε με καπνούς, και οι υπόλοιποι κρατούμενοι έβαλαν τις φωνές.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν τα κελιά και έβγαλαν με ασφάλεια τους πέντε κρατούμενους. Στην οδό Καλλιδρομίου έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έσβησαν τις φλόγες πριν επεκταθούν και σε άλλους χώρους του κτιρίου.

Ο 45χρονος εμπρηστής συνελήφθη και με τε δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του, αξιωματικοί του τμήματος Ασφάλειας, οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές.

Ο αλλοδαπός με τις κατηγορίες του "εμπρησμού από πρόθεση που προκάλεσε φθορές σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας" και τον "κίνδυνο πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ή απώλεια ζωής ανθρώπου" προφυλακίστηκε. Οι τέσσερις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Α. Τ Κολωνού, και τα κρατητήρια του Τμήματος Εξαρχείων παρέμειναν κλειστά τις πρώτες ημέρες και επαναλειτούργησαν όταν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.

Δείτε επίσης