Ελλάδα

Ρόδος: Ερωτηματικά για τον αδικοχαμένο 16χρονο που πήγε στο νοσοκομείο και τον έδιωξαν απλά... με αντιπυρετικά

Μήνυση στο νοσοκομείο υπέβαλε η οικογένεια που θρηνεί για τον έφηβο - Ούτε αιματολογικές εξετάσεις δεν του έκαναν, καταγγέλλει η δικηγόρος

Ρόδος: Ερωτηματικά για τον αδικοχαμένο 16χρονο που πήγε στο νοσοκομείο και τον έδιωξαν απλά... με αντιπυρετικά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι γονείς του 16χρονου Λευτέρη υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου του νοσοκομείου Ρόδου.

Ο ανήλικος Λευτέρης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρόδου στις 21 Μαΐου 2022 με σοβαρά προβλήματα. Οι γιατροί του έδωσαν αντιπυρετική αγωγή και τον έστειλαν στο σπίτι του χωρίς να του κάνουν, όπως αναγράφεται στη μήνυση, ούτε μια απλή αιματολογική εξέταση, που θα μπορούσε να δείξει το σταφυλόκοκκο.

Το παιδί χειροτέρευε και μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο Ρόδου και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου και κατέληξε.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρίκα Κρικοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου είπε: «Δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να μην λάβουν υπόψιν τους τις ιατρικές εξετάσεις που κρατούσε η μητέρα του 16χρονου. Είχε υποβληθεί σε 4 εγχειρήσεις ο μικρός».

Συμπλήρωσε, μάλιστα ότι: «Υπήρξε ολιγωρία από το νοσοκομείο και στις δυο φορές που μεταφέρθηκε εκεί ο Λευτέρης».

Για την υπόθεση το υπουργείο Υγείας έχει διατάξει ΕΔΕ, για την οποία η κ. Κρικοπούλου δήλωσε ότι τα αποτελέσματά της δεν έχουν γίνει γνωστά, ίσως και λόγω έλλειψης διοίκησης στο Νοσοκομείο Ρόδου

Δείτε επίσης