Ελλάδα

Αχαΐα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Καλλιθέα Πάτρας

Η φωτιά διαπιστώθηκε ότι ξεκίνησε από καμαράκι στάνης ο ιδιοκτήτης της οποίας συνελήφθη

Αχαΐα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Καλλιθέα Πάτρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στην Αχαΐα, όπως επισημαίνει στην τελευταία ενημέρωσή της η Πυροσβεστική, που προσθέτει ότι περιμετρικά εξακολουθούν τα πεζοπόρα τμήματα και τα οχήματα να σβήνουν μικροεστίες.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις αποτελούμενες από 118 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, οι οποίες επιχειρούσαν τις τελευταίες ώρες προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά και να την κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, μεγάλο μέρος της Αχαΐας βρίσκεται και σήμερα στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

Η αιτία της πυρκαγιάς στην Καλλιθέα

Από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του ΠΣ στην πυρκαγιά της Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης της στάνης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώ έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για το περιστατικό.

Αναλυτικά σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος:

«Συνελήφθη στις 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση «Παλιάμπελα», της Τ.Κ. Καλλιθέας του δήμου Πατρέων Αχαΐας. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

Δείτε επίσης