Ελλάδα

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου για τη βάφτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

Η επιστολή απευθύνεται πως τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου για τη βάφτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επιστολή προς τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να στείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό, η επιστολή θα αφορά την τέλεση βάφτισης, από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, των δύο παιδιών του ομόφυλου ζευγαριού, Ευάγγελου Μπούση και Πίτερ Ντούντα.

Η Ιερά Σύνοδος τόνισε ότι θα είναι μία επιστολή διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα υπογράμμισε, πως «τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα».

Ευχαριστίες για το ν/σ για τα ΑΕΙ

Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διευθέτηση του ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών της Εκκλησίας, μέσα από το ν/σ του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Όπως επισημαίνει η ΔΙΣ, «οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» ή μία «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία».

Δείτε επίσης