Ελλάδα

Αποκαρδιωτικές εικόνες από τον πύρινο όλεθρο στην Παλλήνη

Στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα - Περιουσίες έγιναν στάχτες και αποκαΐδια

Αποκαρδιωτικές εικόνες από τον πύρινο όλεθρο στην Παλλήνη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν από το απόγευμα της Τετάρτης (19/7) πυροσβέστες και εθελοντές για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι και επεκτάθηκε σε Ανθούσα και Γέρακα.

Προτεραιότητα όλων ήταν και είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο και έχουν σταλεί 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας.

Παλλήνη

Παλλήνη

H μάχη ωστόσο είναι άνιση και ο πύρινος εφιάλτης δεν έχει τέλος

Σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σε Γεράκα, Ανθούσα, Πεντέλη και Παλλήνη, έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι εικόνες που έρχονται στο φως είναι αποκαρδιωτικές και «μιλούν» από μόνες τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, επιβεβαιώνει ότι έχουν καεί σπίτια ωστόσο, όπως τονίζει, δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Παλλήνη

Στο μεταξύ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και η αστυνομία και ο στρατός. Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα ενώ στο μέτωπο επιχειρούν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Παλλήνη

«Θέλουμε ανθρώπους νέους 30-40 ετών για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες»

Το πρωί της Τετάρτης (20/7) ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ένωσης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος μίλησε στο MEGA για την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έκανε έκκληση για εθελοντές πυροσβέστες.

Παλλήνη

«Είναι μία δύσκολη μέρα για τους κατοίκους, για τους πυροσβέστες, για την ευρύτερη περιοχή και το φυσικό κάλλος, δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίες οι ριπές των ανέμων. Στην Παλλήνη μετά το Ντράφι αλλά και στον Γέρακα προσπαθούμε να επιχειρήσουμε. Βλέπουμε και το πώς επιχειρούν τα εναέρια μέσα και για το εάν θα μπορέσουμε να έχουν καλύτερες ρίψεις. Είναι από τις δυσκολότερες φωτιές γιατί έχει μπει στον αστικό ιστό, και ο πυροσβέστης είναι ανάμεσα σε δάσος και σπίτια, και έχει να κάνει παράλληλες δουλειές όπως και απεγκλωβισμούς. Ο αέρας είναι τόσο δυνατός που οι κινήσεις μας δεν μπορούν να είναι «χειρουργικές» και να πέφτει το νερό ακριβώς στην εστία», ανέφερε αρχικά.


Παλλήνη

Παλλήνη

«Είναι μεγάλος ο αριθμός των δυνάμεων έχουν απλωθεί σε όλα τα μέτωπα. Εκτός από τους πυροσβέστες επιχειρούν και 200 εθελοντές και οχήματα εθελοντών αλλά και του Δήμου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Παλλήνη, αλλά είναι δύσκολο γιατί οι άνεμοι δεν επιτρέπουν την κατάσβεση», συμπλήρωσε.

Παλλήνη

Σχετικά με τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων είπε πως, «Ο συντονισμός είναι επαρκής αυτή τη στιγμή διαφορετικά δε ξέρω τι θα είχε συμβεί. Είμαι στην Πεντέλη αυτή τη στιγμή και βλέπω ότι επιχειρούν Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός. Οι συμπολίτες μας επίσης βοηθούν τους πυροσβέστες μας. Θέλουμε ανθρώπους νέους 30-40 ετών για να βοηθήσουν τους Έλληνες πυροσβέστες. Υπάρχει πλήρης συντονισμός για την επιχείρηση κατάσβεσης»

Παλλήνη

«Μία σπίθα χρειάζεται για να μεταφερθεί η φωτιά. Και ο κόσμος να μάθει ότι οι πυροσβέστες μας, συνεχίζουν από το απόγευμα της Τρίτης, δουλεύουν χωρίς σταματημό, έχουν έρθει και 100 άτομα από την επαρχία για να βοηθήσουν», κατέληξε.

Παλλήνη

Δείτε επίσης