Ελλάδα

Μαγνησία: Παρέμβαση εισαγγελέα για εστία μόλυνσης στον Βόλο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου απευθύνθηκε μία κάτοικος διαμαρτυρόμενη για κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών

Μαγνησία: Παρέμβαση εισαγγελέα για εστία μόλυνσης στον Βόλο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εισαγγελέας παρενέβη για υπόθεση εστίας μόλυνσης στην οδό Καραμπατζάκη στο Βόλο από οικογένειες αλλοδαπών που διαβιούν σε παλιό σπίτι χωρίς κατάλληλες υποδομές υγιεινής.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν σχετικές καταγγελίες κατοίκων. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέα, ο χώρος καθαρίστηκε, αλλά δημιουργήθηκε ξανά η ίδια κατάσταση.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι καταγγελίες των κατοίκων είναι αρκετές και συγκεκριμένα τη Δευτέρα άλλη μια κάτοικος απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διαμαρτυρόμενη για κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών που διαμένουν στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλεται στο συγκεκριμένο σπίτι έχουν βρει καταφύγιο πολλές οικογένειες αλλοδαπών, ενώ δεν υπάρχει νερό και ρεύμα, με αποτέλεσμα από το παλιό οίκημα να αναδίδεται έντονη δυσοσμία.

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παρενέβη τη Δευτέρα για δεύτερη φορά, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση του υγειονομικού κανονισμού.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας ζητήθηκε να επιληφθεί κάθε αρμόδια Υπηρεσία. Η Διεύθυνση Υγείας θα προχωρήσει σε νέα αυτοψία του χώρου, ο Δήμος Βόλου σε εκ νέου καθαρισμό, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου καλείται να διακριβώσει ποια είναι η κατάσταση που υπάρχει με τον αναφερόμενο μεγάλο αριθμό αλλοδαπών να βρίσκουν στέγη στον συγκεκριμένο χώρο και αν απαιτηθεί, να προχωρήσει σε ενδεχόμενη εκκένωση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της κατοικίας

.Σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων της περιοχής, παλαιότερα κατοικούσε στο σπίτι ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία όμως απεβίωσε πριν μερικούς μήνες.

Δείτε επίσης