Ελλάδα

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στο μέτωπο της Ηλείας - Απειλούν σπίτια οι φλόγες

Στην περιοχή επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στο μέτωπο της Ηλείας - Απειλούν σπίτια οι φλόγες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγναντα Ηλείας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. Ο πυροσβέστης, συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, στην πυρκαγιά που καίει, στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας.

Στην περιοχή επιχειρούν 57 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο είναι σχετικά κοντά στον οικισμό Άγναντα, αλλά δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην κινδυνεύσει ο οικισμός.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο patrisnews.com, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία για να περιοριστεί το μέτωπο, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Δείτε επίσης