Ελλάδα

Ηλεία: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς σε Άγναντα και Τραγανό

Στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα

Ηλεία: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς σε Άγναντα και Τραγανό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές, 'Αγναντα και Τραγανό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με άλλα 2 ελικόπτερα, ενώ οι πύρινες εστίες είναι τρεις, με τις δύο να αντιμετωπίζονται με ανησυχία και να πραγματοποιούνται συνεχείς ρίψεις από αέρος. Την ίδια στιγμή, οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια.

Η φωτιά έχει φτάσει, συγκεκριμένα, δίπλα από τις αυλές των σπιτιών του χωριού Άγναντα ενώ έχουν καεί ήδη πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, 36 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο είναι θετικό ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο.

Λόγω της μάχης με τις φλόγες, έχουν τραυματιστεί τρεις πυροσβέστες.

Ο ένας, υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας, ενώ άλλος ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου δήλωσε για την πυρκαγιά:. «Είχαμε μεγάλο πρόβλημα αλλά ευτυχώς τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Είναι πολλά τα μέτωπα, ο αέρας ευνοεί για τη φωτιά αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Στα Άγναντα η φωτιά πλησίασε τις αυλές των σπιτιών αλλά ευτυχώς δεν κάηκε κανένα, σώθηκε και η εκκλησία του χωριού, που η φωτιά είχε φτάσει μέχρι την μάντρα, μετά από σημαντική προσπάθεια των επίγειων και των εναέριων μέσων».

Οπως μεταδίδει το patrisnews.com, οι οικισμοί δεν έχουν ακόμα εκκενωθεί και οι κάτοικοι προσπαθούν στο πλευρό των πυροσβεστών προκειμένου να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τοπικά μέσα, η φωτιά κατευθύνεται προς τους οικισμούς της Ροδιάς και του Λουκά

.Στο Τραγανό, το δεύτερο πύρινο μέτωπο, επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, 14 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Το τρίτο μέτωπο είναι στη Ροβιάτα, με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο. Ωστόσο η πυρκαγιά είναι μικρής έκτασης.

Δείτε επίσης