Ελλάδα

Κατάληψη 111: Δεκάδες σακούλες με αντικείμενα κατέσχεσε η αστυνομία – Βρέθηκε μαχαίρι 26 εκατοστών

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας πριν από λίγο στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Εγνατίας 111.

Κατάληψη 111: Δεκάδες σακούλες με αντικείμενα κατέσχεσε η αστυνομία – Βρέθηκε μαχαίρι 26 εκατοστών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι αστυνομικοί όπως έγραψε νωρίτερα το GRTimes, εντός του κτιρίου βρήκαν και απομάκρυναν στη συνέχεια μέσα σε πλαστικές σακούλες, κράνη, στυλιάρια, πυροσβεστήρες και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο από security.

Την ίδια στιγμή δίπλα ακριβώς από το κτίριο της κατάληψης σε ακάλυπτο χώρο, βρέθηκε και περισυλλέχθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι μήκους 26 εκατοστών, με λάμα 15 εκ.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το πρωί της Παρασκευής

Πρόκειται για την κατάληψη «111», που βρίσκεται στον ομώνυμο αριθμό της Εγνατίας, με το κτίριο να τελεί υπό αυτό το καθεστώς από τον Μάρτιο του 2015.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται τόσο στο κτίριο, όσο και περιμετρικά αυτού, ενώ την ίδια στιγμή παραβιάστηκε η κεντρική πόρτα για να γίνουν έλεγχοι στο εσωτερικό της.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων στελέχη της ΟΠΚΕ, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον τυχόν εντοπισμό ναρκωτικών ή εκρηκτικών υλών, ενώ η όλη διαδικασία εξελίσσεται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

Προβλήματα στατικότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκδοθεί το 1938, ενώ μετά το σεισμό του 78 δεν ξανά χρησιμοποιήθηκε.

Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και για αυτόν το λόγο ενδέχεται να κατεδαφιστεί, καθώς εκτιμάται πώς δεν χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο.

Κλοπή ρεύματος…
Στο σημείο πριν από λίγο έφτασε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να κόψει την παροχή ρεύματος που παράνομα κάποιοι είχαν υποκλέψει.

… και νερού!

Εκτός από την ρευματοκλοπή, διαπιστώθηκε και παράνομη σύνδεση για την υδροδότηση του ακινήτου, η οποία θα διακοπεί από άλλο συνεργείο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης