Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σφραγίζεται το κτίριο της Κατάληψης 111

Στη σφράγιση όλων των εισόδων της κατάληψης 111 στην οδό Εγνατία, προχωρούν αυτήν την ώρα συνεργεία.

Θεσσαλονίκη: Σφραγίζεται το κτίριο της Κατάληψης 111
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Όπως έγινε γνωστό, θα χτιστεί τόσο η κεντρική είσοδος όσο και κάποια παράθυρα στο πλαϊνό και πίσω μέρος της πολυκατοικίας προκειμένου να αποκλειστεί στο εξής το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων.

Η παραπάνω ενέργεια κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου, πρώτον να μην υπάρχει πιθανότητα ανακατάληψης και δεύτερον να μην κινδυνεύσει κάποιος μπαίνοντας στο κτίριο, το το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα στη στατική επάρκεια και είχε χαρακτηριστεί κόκκινο ήδη από το σεισμό του 1978, οπότε και σταμάτησε να χρησιμοποιείται επίσημα.

Σε όλη τη διάρκεια των εργασιών που πιθανότατα θα συνεχιστούν και αύριο, δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται στο σημείο.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας πριν από λίγο στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Εγνατίας 111.

Οι αστυνομικοί όπως έγραψε νωρίτερα το GRTimes, εντός του κτιρίου βρήκαν και απομάκρυναν στη συνέχεια μέσα σε πλαστικές σακούλες, κράνη, στυλιάρια, πυροσβεστήρες και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο από security.

Την ίδια στιγμή δίπλα ακριβώς από το κτίριο της κατάληψης σε ακάλυπτο χώρο, βρέθηκε και περισυλλέχθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι μήκους 26 εκατοστών, με λάμα 15 εκ.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το πρωί της Παρασκευής

Πρόκειται για την κατάληψη «111», που βρίσκεται στον ομώνυμο αριθμό της Εγνατίας, με το κτίριο να τελεί υπό αυτό το καθεστώς από τον Μάρτιο του 2015.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται τόσο στο κτίριο, όσο και περιμετρικά αυτού, ενώ την ίδια στιγμή παραβιάστηκε η κεντρική πόρτα για να γίνουν έλεγχοι στο εσωτερικό της.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων στελέχη της ΟΠΚΕ, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον τυχόν εντοπισμό ναρκωτικών ή εκρηκτικών υλών, ενώ η όλη διαδικασία εξελίσσεται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

Προβλήματα στατικότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκδοθεί το 1938, ενώ μετά το σεισμό του 78 δεν ξανά χρησιμοποιήθηκε.

Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και για αυτόν το λόγο ενδέχεται να κατεδαφιστεί, καθώς εκτιμάται πώς δεν χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο.

Κλοπή ρεύματος…
Στο σημείο πριν από λίγο έφτασε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να κόψει την παροχή ρεύματος που παράνομα κάποιοι είχαν υποκλέψει.

… και νερού!

Εκτός από την ρευματοκλοπή, διαπιστώθηκε και παράνομη σύνδεση για την υδροδότηση του ακινήτου, η οποία θα διακοπεί από άλλο συνεργείο.

Δείτε φωτογραφίες στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης