Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια στη Βατερά - Ως τη θάλασσα οι φλόγες

Σε πύρινο κλοιό το νησί - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο παραλιακό μέτωπο - Μέσα στις αυλές των σπιτιών επιχειρούν οι πυροσβέστες

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια στη Βατερά - Ως τη θάλασσα οι φλόγες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά έχει ξεσπάσει στη Λέσβο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Μάλιστα οι φλόγες βρίσκονται κοντά στα πρώτα σπίτια στα Βατερά με την ΕΡΤ να αναφέρει ότι κάποια έχουν καεί.

Η φωτιά καίει στην περιοχή Καστρί σε δασική δύσβατη έκταση με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 17 οχήματα 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπάρχει επίσης συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.Μάλιστα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολύχνιτο και στέλνει ο δήμος λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Το μέτωπο σύμφωνα με το Open έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα.

Σε ανάρτησή του facebook στο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει πως γίνεται μάχη για να σωθούν τα σπίτια. Λίγα λεπτά μετά μίλησε στο newsit.gr και δήλωσε πως ο άνεμος έκοψε.

Αυτό φαίνεται πως δεν κράτησε για πολύ, καθώς η ΕΡΤ μετέδωσε πως η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια και κάποια έχουν ήδη καεί.

Δείτε επίσης