Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια στα Βατερά, τιτάνια μάχη με τις φλόγες

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο νησί - Κάηκαν δυο σπίτια και μια αγροικία, ζημιές σε επιχειρήσεις - Απεγκλωβίστηκαν εννέα άτομα από παραλία, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

Πύρινος εφιάλτης στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια στα Βατερά, τιτάνια μάχη με τις φλόγες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εφιαλτικές ώρες περνά η Λέσβος, καθώς από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου το νησί βρίσκεται αντιμέτωπο με τον πύρινο εφιάλτη.

Η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, προκειμένου να περιορίσουν και να ελέγξουν τη φωτιά στα Βατερά της νότιας Λέσβου. Η φωτιά ξεκίνησε από το βουνό, στη Ρογκάδα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι την κατέβασαν μέσα στον οικισμό του Βατερού.

Ωστόσο, πατά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, κάηκαν δυο σπίτια και μια αγροικία, ενώ υπέστησαν ζημιές και τουριστικές επιχειρήσεις. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Νέες εικόνες από τη φωτιά στη Λέσβο


Η φωτιά καίει πλέον σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, αναδασωτεες από προηγούμενες φωτιές και με τραχεία βλάστηση, καθώς και σε οικιστικά οικόπεδα που δεν είχαν καθαριστεί.

lesvos-fwtia-2
lesvos-fwtia-3
lesvos-fwtia-4

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σινάνη που βρίσκεται στην περιοχή, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού απεγκλώβισε 9 άτομα από τοπική παραλία. Παράλληλα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ έπειτα από επικοινωνία του με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή.

Δείτε επίσης