Ελλάδα

Σέιχ Σου: Ενδείξεις για καλλιέργεια κάνναβης στο σημείο της χθεσινής φωτιάς

Γλάστρες που παραπέμπουν σε καλλιέργεια ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκαν δίπλα από την εστία της χθεσινής φωτιάς στο Σέιχ Σου

Σέιχ Σου: Ενδείξεις για καλλιέργεια κάνναβης στο σημείο της χθεσινής φωτιάς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενδείξεις που παραπέμπουν σε καλλιέργεια ινδικής κάνναβης, εντόπισε σήμερα κατά την αυτοψία που έκανε το GRTimes, στο σημείο όπου ξέσπασε η χθεσινή φωτιά στο Σέιχ Σου.

H εστία της φωτιάς ευτυχώς περιορίστηκε μόνο σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, καίγοντας κυρίως πευκοβελόνες και ξερά χόρτα και έσβησε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο με δέκα οχήματα και 25 πυροσβέστες.

Ωστόσο, περιμετρικά της φωτιάς υπήρχαν γλάστρες με εμπλουτισμένο φυτόχωμα, οι οποίες σε τέτοιες απομακρυσμένες περιοχές χρησιμοποιούνται κατά κόρον από άτομα που καλλιεργούν παράνομα, ινδική κάνναβη (χασισόδεντρα).

Το GRTimes σε απόσταση ελάχιστων μέτρων εντόπισε μια τέτοια γλάστρα η οποία ήταν ελαφρώς θαμμένη στο χώμα, ενώ σε άλλο σημείο βρέθηκαν αντίστοιχες τέτοιες θέσεις όπου προφανώς υπήρχαν και άλλες γλάστρες.

Εξετάζεται λοιπόν το ενδεχόμενο, το άτομο που χρησιμοποιούσε αυτές τις γλάστρες να ήταν και αυτό που έβαλε ίσως κατά λάθος τη φωτιά, προδίδοντας και την καλλιέργεια.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης πάντως, έγινε γνωστό ότι το αλλοδαπό άτομο που είχε βρεθεί σε κοντινή απόσταση στο σημείο της φωτιάς και είχε προσαχθεί, αφέθηκε τελικά ελεύθερο.

Την ίδια στιγμή δεν διευκρινίστηκε εάν εκτός από την έρευνα του ανακριτικού της πυροσβεστικής για τα αίτια της φωτιάς, υπάρχει παράλληλη έρευνα από την αστυνομία, από τη δίωξη ναρκωτικών, για τα ευρήματα που παραπέμπουν σε καλλιέργεια ινδικής κάνναβης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης