Ελλάδα

Κηφισιά: Του έδωσε 6.000 ευρώ για να γλιτώσει δήθεν τον γιο της από τη φυλακή - 86χρονη θύμα τηλεφωνικής απάτης

Ο αστυνομικός «μαϊμού»... της είπε να μαζέψει τις οικονομίες της και όσα χρυσαφικά έχει, για να περάσει συνάδελφος του να τα παραλάβει

Κηφισιά: Του έδωσε 6.000 ευρώ για να γλιτώσει δήθεν τον γιο της από τη φυλακή - 86χρονη θύμα τηλεφωνικής απάτης
Αρθρογράφος: Κώστας Μαρίνος
Από Κώστας Μαρίνος

Θύμα τηλεφωνικής απάτης, έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Κηφισιά, και έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr, σε μέλος της συμμορίας 6.000 ευρώ!

Στην 86χρονη τηλεφώνησε αστυνομικός «μαϊμού» και της είπε ότι ο γιος της, σκότωσε με το αυτοκίνητο του ένα παιδί. Της ζήτησε 15.000 ευρώ, ώστε να μεσολαβήσει για να μην πάει φυλακή. Μάλιστα ένας συνεργός του προσποιήθηκε τον γιο της και με λυγμούς της είπε να δώσει τα λεφτά για να γλιτώσει της φυλακής τα σίδερα.

Η γυναίκα πίστεψε τον απατεώνα, αλλά του απάντησε ότι δεν έχει τόσα πολλά χρήματα στο σπίτι της. Ο αστυνομικός... της είπε να μαζέψει τις οικονομίες της και όσα χρυσαφικά έχει και θα περάσει σε λίγο έξω από σπίτι της συνάδελφός του για να παραλάβει. Πράγματι ο απατεώνας επανήλθε μετά από λίγη ώρα και ζήτησε από την 86χρονη να πετάξει από το μπαλκόνι της οικίας της στο συνεργό του, την τσάντα με τα χρήματα και τα χρυσαφικά της.

Το θύμα βγήκε στο μπαλκόνι και έριξε την τσάντα στην αγκαλιά ενός νεαρού, ο οποίος αφού της είπε να μην ανησυχεί και ότι όλα θα πάνε καλά με τον γιο της, μπήκε στο αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε. Όταν η ηλικιωμένη τηλεφώνησε στο παιδί της, έμαθε την αλήθεια και κατήγγειλε την απάτη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Δείτε επίσης