Ελλάδα

Έβρος: Πύρινη κόλαση για 4η ημέρα, μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σε διάσπαρτες εστίες που εξελίσσονται σε μεγάλα μέτωπα - Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Έβρος: Πύρινη κόλαση για 4η ημέρα, μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία ακόμα μάχη με τις φλόγες έδωσαν την νύχτα που μας πέρασε οι πυροσβέστες στη Δαδιά του Έβρου, όπου η μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να καίει για τέταρτη ημέρα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καίγοντας σε πολλές διάσπαρτες εστίες, ορισμένες από τις οποίες εξελίσσονται σε μέτωπα. Σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά και τα εναέρια μέσα (2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο). Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς.

Προληπτική εκκένωση του χωριού Δαδιά

Χθες Σάββατο η φωτιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το χωριό της Δαδιάς και μετά από εισήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος δόθηκε εντολή για εκκένωση.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν με μήνυμα του 112 ότι πρέπει να φύγουν τον οικισμό της Δαδιάς, προς Γιαννούλη και Σουφλί.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης, Καλακίκος, μιλώντας το Σάββατο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν».

Περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση αναφέρει ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συντονιστικό για τις πυρκαγιές

Εντωμεταξύ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για έκτακτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΕΣΚΕΔΙΚ αλλά για μια επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των φωτιών σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Δαδιά Έβρου έχει μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο, καθώς ο πρωθυπουργός, θέλησε πλέον της ενημέρωσης για τα άλλα μέτωπα φωτιάς, να έχει ενημέρωση από τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη και για την κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η πυρκαγιά καίει ένα πολύ μεγάλης αξίας οικοσύστημα.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που έφθασε στη Δαδιά αποτελείται από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δείτε επίσης