Ελλάδα

Λαμία: «Φρούριο» το Εφετείο που θα αποφασίσει για τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος»

Πάνοπλοι αστυνομικοί στα δικαστήρια όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί αν θα αποφυλακισθεί ή όχι ο έγκλειστος στις Φυλακές Μαλανδρίνου, Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος είναι απεργός πείνας από τις 23 Μαΐου

Λαμία: «Φρούριο» το Εφετείο που θα αποφασίσει για τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Εφετείο Λαμίας θυμίζει «φρούριο» ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκιση ή για την επ’ αόριστον κράτηση, του έγκλειστου στις Φυλακές Μαλανδρίνου, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι απεργός πείνας από τις 23 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ των Δικαστηρίων θυμίζοντας τις προηγούμενες εποχές με τη δίκη – Κορκονέα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και σε όλη την πόλη της Λαμίας.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr η συνεδρίαση του Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12:00, ενώ για τις 11:00 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από συλλογικότητες από όλη τη χώρα.

Συνήγοροι του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς, οι οποίοι θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ της έφεσης που έχει υποβάλει ο εντολέας τους κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Ο ίδιος ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος» αναφέρει πως «ύστερα από όλες αυτές τις αδικίες και έπειτα από εννέα χρόνια φυλακής, διεκδικώ την αποφυλάκιση που δικαιούμαι. Τώρα έχω ανάγκη να ζήσω ελεύθερος άνευ κυνηγητού».

Σημειώνεται, ότι λόγω της συγκέντρωσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι από τις 10:00’ το πρωί, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην οδό Γεωργίου Γεννηματά στη Λαμία και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Φούντα έως τον κόμβο Έκθεσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, η είσοδος και η έξοδος στην πόλη της Λαμίας, θα διεξάγεται μέσω των κόμβων Σερδάρη και Ξηριώτισσας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, με σκοπό την ομαλή, ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αύριο Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 το πρωί, λόγω πραγματοποίησης συγκέντρωσης – συνάθροισης ατόμων έξωθεν του Εφετείου Λαμίας.

Συγκεκριμένα, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, από ώρα 10:00 έως περάτωσης της κινητοποίησης, (αποχώρησης συγκεντρωθέντων), επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά στη Λαμία, ήτοι από τη διασταύρωση Φούντα έως τον κόμβο Έκθεσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων για την είσοδο και έξοδο στην πόλη της Λαμίας, θα διεξάγεται μέσω των κόμβων Σερδάρη και Ξηριώτισσας.

Τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση, παρακαλείστε όπως συμμορφώνεστε στα ανωτέρω, καθώς και στις υποδείξεις των τροχονόμων».

Ένωση Ποινικολόγων-Μαχόμενων Δικηγόρων

Θέση στο θέμα του αναρχικού, Γιάννη Μιχαηλίδη, πήρε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, στο συνέδριο της οποίας στις 9/10 Ιουλίου στην Πάτρα «υπήρξε διαμαρτυρία συλλογικότητας για την απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης του και η Ένωση μας, ως ένωση συνηγόρων-κυρίως υπερασπιστών, δεσμεύτηκε να λάβει θέση»

. Η ένωση κάνει έκκληση στον ανθρωπισμό του δικαστικού συμβουλίου αναφέροντας ότι «ένας θάνατος απεργού πείνας, το 2022, γιατί δεν γίνεται δεκτή η αίτηση του αποφυλάκισης ενώ πληροί τουλάχιστον τους τυπικούς όρους που θέτει ο νόμος, είναι κάτι που δεν θέλει αυτή τη στιγμή, ούτε η κοινωνία, ούτε η πολιτεία και κυρίως ούτε η δικαιοσύνη».

λΑΜΙΑ1

λΑΜΙΑ2

λΑΜΙΑ3

λΑΜΙΑ4

Δείτε επίσης