Ελλάδα

Πάτρα: Άλλοθι εμφανίζει ο συλληφθείς ως «εμπρηστής» της Καλλιθέας

Επί της ενοχής του ή μη θα αποφασίσει το δικαστήριο που θα τον δικάσει για εμπρησμό από αμέλεια

Πάτρα:  Άλλοθι εμφανίζει ο συλληφθείς ως  «εμπρηστής» της Καλλιθέας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο κατηγορούμενος εμμένει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για την πυρκαγιά. Από την πλευρά του και το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ επιμένει στην βασιμότητα των αποτελεσμάτων των ερευνών του και εξακολουθεί να υποδεικνύει ως σημείο έναρξης της φωτιάς χώρο ιδιοκτησίας του.

Ο λόγος για τον ηλικιωμένο που συνελήφθη από τη ΔΑΕΕ για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά που ξέσπασε στην Καλλιθέα Πατρών την περασμένη Κυριακή.

Ο συλληφθείς αρνείται την κατηγορία και επικαλείται άλλοθι το οποίο φέρονται να επιβεβαιώνουν και μάρτυρες που κατέθεσαν στις αρχές.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της ΔΑΕΕ από την Αθήνα εμμένουν στα δικά τους συμπεράσματα, τα οποία δεν φαίνεται να ασπάζεται το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και η ενοχή του ή μη θα κριθεί από το δικαστήριο που θα ασχοληθεί προσεχώς με την υπόθεση.

Για το θέμα που έχει ανακύψει το pelop.gr αναφέρει:

Η σύλληψη ηλικιωμένου από τα στελέχη κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), από την Αθήνα για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα την περασμένη Κυριακή, φαίνεται πως αποτελεί «εξίσωση» για δυνατούς λύτες.

ΑΡΝΗΣΗ

Ο άνδρας που «διανυκτέρευσε» στο πλαίσιο του αυτοφώρου αρνούμενος από την αρχή την κατηγορία που του αποδίδεται, όταν βρέθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα το πρωί της επόμενης, επανέλαβε τα όσα είπε στην κατάθεσή του στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ότι δηλαδή είχε αποχωρήσει από το σημείο τουλάχιστον μια – μιάμιση ώρα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Φέρεται να υποστήριξε πως ουδέποτε πραγματοποίησε υπαίθριες εργασίες ανάβοντας φωτιά και πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από κατοίκους της περιοχής πως καίγεται η περιουσία του. Στον εισαγγελέα κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας », παρουσιάστηκαν μάρτυρες επιβεβαιώνοντας πως κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ο ηλικιωμένος βρισκόταν στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, στην Οβρυά Πατρών, παρέχοντάς του άλλοθι.

ΕΡΕΥΝΑ

Τη στιγμή που ο κατηγορούμενος εμμένει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για την πυρκαγιά που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό και κινήθηκε απειλητικά προς τους οικισμούς Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή του Δήμου Ερυμάνθου που εκκενώθηκαν προληπτικά, οι έρευνες της ΔΑΕΕ σε συνδυασμό με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, υποδεικνύουν ως σημείο έναρξης τον χώρο ιδιοκτησίας του, κοντά στο κοιμητήριο της Καλλιθέας. Επιπλέον, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της εμπρηστικής ενέργειας από πρόθεση στο χωράφι κατά την «εισβολή» ατόμων με στόχο να κλέψουν ζώα. Από την αυτοψία, ωστόσο δεν προέκυψαν ευρήματα που να ενισχύουν το συγκεκριμένο σενάριο, ενώ δεν κατέστη εφικτό επί του παρόντος να απαντηθεί το ερώτημα γιατί κάποιος θα έκλεβε και στη συνέχεια θα έβαζε φωτιά.

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ

Για τη διαχείριση της υπόθεσης σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ» που δεν επιβεβαιώνονται ωστόσο επισήμως, υπήρξε διχογνωμία των στελεχών της ΔΑΕΕ και του ανακριτικού τμήματος της ΠΥ Πατρών. Ο «εμπρηστής» που αφέθηκε ελεύθερος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το προσεχές διάστημα, οπότε και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Δείτε επίσης