Ελλάδα

Τρεις συλλήψεις για το φριχτό δυστύχημα στα Σπάτα: Ο 21χρονος πλησίασε τον έλικα και διαμελίστηκε

Επέστρεφε με την οικογένειά του από Μύκονο - Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου οι γονείς του 21χρονου να μη δουν το παιδί τους νεκρό

Τρεις συλλήψεις για το φριχτό δυστύχημα στα Σπάτα: Ο 21χρονος πλησίασε τον έλικα και διαμελίστηκε
Αρθρογράφος: Κώστας Μαρίνος
Από Κώστας Μαρίνος

Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr ο πιλότος του μοιραίου ελικόπτερου και οι δύο ελεγκτές εδάφους, που ήταν από τους πρωταγωνιστές του φρικιαστικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές παρέα Βρετανών επέστρεφαν με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από την Μύκονο όπου είχαν κάνει τις διακοπές τους στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Μετά την αποβίβαση στην πίστα της ιδιωτικής εταιρείας , σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο σύμφωνα με σχέδιο πτήσης. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 με τέσσερις φίλους και πλήρωμα τον Έλληνα πιλότο προσγειώθηκε στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, στη περιφερειακή οδό Σπατών - Κορωπίου.

Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του. Μετά την προσγείωση του Bell 407 οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο άτυχος 21χρονος από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο. Κάτω από άγνωστες συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί χτύπησε το κεφάλι του στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και περιστρεφόταν ακόμη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Στο ελικοδρόμιο επικράτησε πανικός, οι φίλοι του νεαρού έπαθαν σοκ από την εικόνα που αντίκρυσαν. Το δεύτερο ελικόπτερο, όπου επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού ήταν στον αέρα και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το φρικιαστικό δυστύχημα.

Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι γονείς του 21χρονου να μην δουν το παιδί τους νεκρό.

Στο σημείο έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που διαπίστωσαν ότι ο νεαρός Βρετανός ήταν νεκρός. Από αστυνομικούς του Τμήματος Παιανίας συνελήφθη ο 28χρονος πιλότος και οι δύο ελεγκτές εδάφους με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Το μοιραίο ελικόπτερο φυλάσσεται από αστυνομικούς στο ελικοδρόμιο της ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να γίνει αυτοψία από κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας.

Η αναφορά της αστυνομίας για την τραγωδία στα Σπάτα

Τη Δευτέρα 25/7/2022, στις 18:00 το απόγευμα στην Παιανία Αττικής, θέση Αγίου Γεωργίου στον πολυχώρο Λώλου, έλαβε χώρα συμβάν με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου. Ειδικότερα ελικόπτερο τύπου SX-HEJ της εταιρείας «Superior Air» με ιδιοκτήτη τον Σ.Η. του Κ., το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μύκονο – Παιανία, αφού προσγειώθηκε, ο πιλότος Φ.Χ. με τέσσερις επιβαίνοντες υπηκόους Αγγλίας: Yeabsley James Douglas Allan του Richard, Savage Max David του Ian, Stanton Gleaves Jack James του Robin και Fenton Jack του Miguel, κατά την έξοδό τους, ο Fenton Jack κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Δείτε επίσης