Ελλάδα

Ελληνική αστυνομία: Συγκινεί με το νέο της βίντεο – Σεβασμός στα άτομα με αναπηρία

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας

Ελληνική αστυνομία: Συγκινεί με το νέο της βίντεο – Σεβασμός στα άτομα με αναπηρία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ελληνική Αστυνομία μας υπενθυμίζει ότι ως οδηγοί δεν πρέπει να θυμόμαστε τα άτομα με αναπηρία μόνο την αντίστοιχη Παγκόσμια Ημέρα και ότι ο σεβασμός είναι υπόθεση όλων μας.

Ένα video με κοινωνικό μήνυμα που απευθύνεται στο σύνολο των οδηγών της ελληνικής επικράτειας δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της, ένα μήνυμα που δεν πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, όταν παρκάρουμε.

Το πρόστιμο των 200 ευρώ και η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για παρεμπόδιση διάβασης ατόμων με αναπηρία είναι το λιγότερο που πρέπει να σκεφτόμαστε όταν ψάχνουμε να παρκάρουμε. Πάνω από όλα θα πρέπει σεβόμαστε τον συμπολίτη μας και τις δικές του ανάγκες μετακίνησης στους δρόμους. Μην ξεχνάμε ότι χρήστες των δρόμων δεν είναι μόνο οι οδηγοί των αυτοκινήτων και των δικύκλων αλλά και η πιο ευάλωτη από όλες τις ομάδες χρηστών: οι πεζοί και κατ΄ επέκταση και τα άτομα με αναπηρία.

Σε γενικές γραμμές πρέπει πάντα να προσέχουμε πού παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας ώστε να μην παρενοχλούμε τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία αφήνοντας ελεύθερα τα πεζοδρόμια και την πρόσβαση σε αυτά αλλά και επαρκή χώρο στις διαβάσεις πεζών.

Ως κεντρικό πρόσωπο για την καμπάνια της, που αποσκοπεί στην κοινωνική ευαισθητοποίηση, η Ελληνική Αστυνομία επέλεξε τον παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση Αντώνη Τσαπατάκη.

Δείτε επίσης