Ελλάδα

Πυρκαγιά στον Έβρο: Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες στο Δάσος της Δαδιάς

Συνεχίζονται οι προσπάθειες που κάνει ο στρατός σε συνεργασία με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των υλοτόμων για τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών

Πυρκαγιά στον Έβρο:  Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες στο Δάσος της Δαδιάς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο συνεχίζεται. Ο Επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, επισήμανε, κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης, ότι η μάχη πλέον δίδεται με τις πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Συγκεκριμένα, είπε ότι το νότιο, νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς παρουσιάζει πλέον καλή εικόνα και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σημείωσε επίσης ότι η μάχη αυτή αφορά και με τις δεκάδες διάσπαρτες μικροεστίες (καντυλάκια).

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες που κάνει ο στρατός σε συνεργασία με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των υλοτόμων για τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών.

Πυροσβεστική: 1185 πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα στη χώρα - Δύο συλλήψεις

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, 1185 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην χώρα μας. Οι 345 ήταν δασικές και 840 αστικές.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε επίσης ότι από τις 22/7 έχουν γίνει 9 συλλήψεις για εμπρησμούς είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

ΔΑΔΙΑ2'

ΔΑΔΙΑ3

ΔΑΔΙΑ4

Δείτε επίσης