Ελλάδα

Φωτιές: Οριοθετημένο το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς στη Λέσβο - Η εικόνα του μετώπου στη Δαδιά

Ενεργό στη Λέσβο είναι το βόρειο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή. Στη Δαδιά υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες

Φωτιές: Οριοθετημένο το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς στη Λέσβο - Η εικόνα του μετώπου στη Δαδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι είναι πολλές οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα

Όπως είπε την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 1.185 πυρκαγιές εκ των οποίων 345 δασικές και 840 αστικές ενώ 33 δασικές φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο.

Στη Λέσβο.

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης έχει οριοθετηθεί και πρόσθεσε ότι είναι ενεργό το βόρειο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή.

Λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου το μεσημέρι υπήρξε νέο μέτωπο προς το χωριό Βρίσα και γι’ αυτό τον λόγο και στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση μέσω 112 για προληπτική απομάκρυνση πολιτών ενώ 2 ηλικιωμένοι που παρέμειναν στον οικισμό απεγκλωβίστηκαν από πυροσβεστικές κι αστυνομικές δυνάμεις.

Στη Δαδιά

Αναφορικά με τη φωτιά στη Δαδιά υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή εικόνα στο νότιο και νοτιοδυτικό μέτωπο ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες τα λεγόμενα καντηλάκια, όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Επίσης δημιουργούνται επιπλέον αντιπυρικές ζώνες.

Στα Γρεβενά

Η φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα είναι σε εξέλιξη, στα Γρεβενά όπου, όπως είπε, επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από 22/7 συνελήφθησαν από πυροσβεστικούς ανακριτικούς υπαλλήλους 9 άτομα για εμπρησμό είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Δείτε επίσης