Ελλάδα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Την στρίμωξε, της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι» είπε πρώην σύντροφος καταγγέλλουσας

Ο μάρτυρας ανέφερε πως η ηθοποιός πρώην σύντροφός του του αποκάλυψε δύο χρόνια μετά πως ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Την στρίμωξε, της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι» είπε πρώην σύντροφος καταγγέλλουσας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς». Με αυτά τα λόγια ένας πολίτης, που βρισκόταν έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας , επιτέθηκε φραστικά την Πέμπτη στον Πέτρο Φιλιππίδη λίγο πριν εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, όπου δικάζεται για αδικήματα σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση γυναικών συναδέλφων του.

Η δίκη του ηθοποιού και θιασάρχη ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση του συντρόφου της δεύτερης γυναίκας που έχει υποβάλει καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 σε καμαρίνι θεάτρου.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως είδε τις μελανιές στα πόδια της πρώην συντρόφου του την επόμενη μέρα από το περιστατικό το 2010, τότε όμως του είπε ότι έγιναν από ένα χτύπημα και δεν έδωσε σημασία.

Συνεχίζοντας είπε: «Μετά το συμβάν δεν είχαμε πλέον ερωτικές επαφές. Μετά από συζητήσεις, μου ανέφερε ότι δεν με βλέπει πλέον έτσι. Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές τηλεφωνικώς. Δυο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι την στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε»

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το γιατί δεν κατήγγειλε η γυναίκα την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας είπε ότι της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως η ίδια φοβόταν.

Μ. Δημητρακόπουλος: Το 2012 της προτείνατε να πάει σε εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια.

Μ. Δημητρακόπουλος: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατώρου το 2021;

Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.

«Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία, θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της» , τόνισε ο μάρτυρας.

Δείτε επίσης