Ελλάδα

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του Jack Fenton

Μετά το φρικτό δυστύχημα

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του Jack Fenton
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα στο ελικοδρόμιο των Σπατών με θύμα τον Βρετανό Jack Fenton, ο οποίος διαμελίστηκε από τους έλικες του ελικοπτέρου.

Αυτό που απασχολεί τις Αρχές, οι οποίες ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, είναι η στάση και η συμπεριφορά των φίλων του 22χρονου θύματος, οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά στο φρικτό περιστατικό. Μία συμπεριφορά που δεν μπορεί να διαπιστωθεί στην ουσία της, καθώς οι τρεις Βρετανοί παραμένουν άφαντοι!

Κλειστά τα κινητά των τριών φίλων του Jack Fenton από την ημέρα της τραγωδίας
Σύμφωνα με πήγες ενημέρωσης, τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση θανάτου του Jack Fenton -για τον οποίο οι απόψεις διίστανται- έχουν καταβάλκει απέλπιδες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τους αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, ωστόσο κατέστη αδύνατον.

Μάλιστα, έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλεφωνά, τα οποία όμως παραμένουν απενεργοποιημένα από το βράδυ της τραγωδίας στο ελικοδρόμιο των Σπατών.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, οι μαρτυρίες των τριών φίλων του 22χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Οι διαφορετικές εκδοχές του ατυχήματος
Από τη μία πλευρά η οικογένεια του Jack Fenton εξαπολύει επίθεση στους αρμόδιους ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται ότι ο άτυχος νεαρός αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις να σταματήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων, Ιωάννυη Κανδύλη, στην Daily Mail: «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και τους είχαν συνοδεύσει σε ιδιωτικό σαλόνι, αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα, τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

Η αδερφή του Jack Fenton, η οποία βρισκόταν στην Αγγλία όταν έμαθε για το τραγικό συμβάν, είπε ότι όσα ακούγονται για την σέλφι «είναι ψέματα», ενώ στην συνέχεια τόνισε πως ο αδερφός της «δεν είχε εμπειρία από ταξίδια με ελικόπτερο και κανείς από την εταιρία δεν τους καθοδήγησε σε ασφαλές σημείο».

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», οι φίλοι του 22χρονου Jack Fenton απέρριψαν με οργή τους ισχυρισμούς ότι o άτυχος νεαρός είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του, λίγες στιγμές πριν τραυματιστεί θανάσιμα από τον περιστρεφόμενο έλικα.

Tρεις συλλήψεις έγιναν για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού τουρίστα στα Σπάτα, όταν διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα ελικοπτέρου κατά την αποβίβασή του, αυτές του ο πιλότου του ελικοπτέρου και δύο μηχανικών εδάφους του ελικοδρομίου.

Δείτε επίσης