Ελλάδα

Ζάκυνθος: Η απαγόρευση του Πρωτοδικείου δεν κράτησε μακριά της τον φονιά - Μισή ώρα πριν τη δολοφονία τον είχε μηνύσει για ενδοικογενειακή βία

Ο 51χρονος συζυγοκτόνος που θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελεα είχε συλληφθεί και τον περασμένο Ιούνιο μετά από μηνυση και είχε αφεθεί ελεύθερος

Ζάκυνθος: Η απαγόρευση του Πρωτοδικείου δεν κράτησε μακριά της τον φονιά - Μισή ώρα πριν τη δολοφονία τον είχε μηνύσει για ενδοικογενειακή βία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η απόφαση του Πρωτοδικείου που απαγόρευε στον 51χρονο οικοδόμο να μένει και να προσεγγίζει τη συζυγική εστία, αλλά και η καταγγελία της για ενδοοικογενειακή βία, λίγη ώρα πριν το θάνατό της, δεν κατάφεραν να σώσουν την 41χρονη που, τελικά, δολοφονήθηκε άγρια από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Ζάκυνθο.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει μία γυναίκα, όχι μόνο για να γλυτώσει από τον εφιάλτη της κακοποίησης, αλλά και να παραμείνει ζωντανή, χωρίς να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ένα φονικό βάρβαρο χέρι;

Ο 51χρονος V.B. έγινε συζυγοκτόνος, παρά τις απαγορεύσεις του Πρωτοδικείου, που δεν τον εμπόδιζαν ουσιαστικά να προσεγγίζει τη συζυγική εστία, παρά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις.

Ο V.B. με αγριότητα κατέσφαξε τη σύζυγό του αφού προηγουμένως την ξυλοκόπησε άγρια, λίγη ώρα μετά την τελευταία προσπάθεια της άτυχης γυναίκας να ρίξει εκείνον στα χέρια των διωκτικών αρχών και η ίδια να παραμείνει ζωντανή.

Οι λεπτομέρειες του άγριου εγκλήματος στο Τσιλιβί Ζακύνθου έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο, καθώς καταδεικνύουν, δυστυχώς, ότι παρά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα, η 41χρονη παρέμεινε απροστάτευτη και έπεσε θύμα του βίαιου άνδρα που είχε καταγγείλει πριν λίγο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η 41χρονη ζητούσε τη βοήθεια των αρχών, αφού πριν από έναν μήνα η γυναίκα είχε πέσει ξανά θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 51χρονο.

Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία της συζύγου του έφυγε από το σπίτι και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον βρει. Τελικά, εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαραθιά, στο Κερί, όπου είχε μεταβεί ατάραχος, λες και δεν είχε σκοτώσει μια ανυπεράσπιστη γυναίκα, για να δουλέψει στην οικοδομή.

Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν «τη σκότωσα γιατί με απατούσε».

Αιμόφυρτη στο μπαλκόνι

Το βράδυ της Κυριακής, γύρω στις 23:00, γείτονας της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία λόγω της φασαρίας που άκουγε στο σπίτι τους, σε συγκρότημα κατοικιών, στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι και βρήκαν στο μπαλκόνι της ισόγειας κατοικίας αιμόφυρτη και βαριά τραυματισμένη τη γυναίκα.

Η 41χρονη είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και είχε μαχαιρωθεί από τον δράστη. Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Νωρίτερα χθες, στις 21:30, η άτυχη 41χρονη, που εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής, είχε πάει στο τμήμα και είχε υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία για περιστατικό που είχε γίνει το απόγευμα με δράστη και πάλι τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πού βρίσκεται ο σύζυγός της, εκείνη δήλωσε ότι δεν γνώριζε, έφυγε από το τμήμα στις 22:30 και επέστρεψε στο σπίτι της.

Η γυναίκα συνομιλούσε με μια γειτόνισσά της όταν εμφανίστηκε ο 51χρονος και άρχισε και πάλι να προκαλεί επεισόδιο.

Η γειτόνισσα έφυγε για να βρει βοήθεια και, όταν επέστρεψε, η 41χρονη ήταν αιμόφυρτη στο έδαφος.

Είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούνιο, μετά από μήνυση της γυναίκας

Η 41χρονη, όπως αποκαλύφθηκε, τον Ιούνιο είχε κάνει ξανά μήνυση στον σύζυγό της και τότε είχε συλληφθεί ο δράστης για ενδοοικογενειακή βία, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων, γιατί είχε αντισταθεί στη σύλληψη, αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος

«Τη χτύπησε και την τραβούσε από τα μαλλιά, φωνάζοντας πως θα τη σκοτώσει»

Όπως είπε μία γειτόνισσα, ο δράστης αφού χτύπησε την άτυχη γυναίκα, στη συνέχεια την τραβούσε από τα μαλλιά και φώναζε πως θα τη σκοτώσει.

Μάλιστα, η γειτόνισσα του ζευγαριού ήταν αυτή που βρήκε την άτυχη γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος και δίπλα της ήταν ένα κουζινομάχαιρο, η λάμα του οποίου είχε στραβώσει, προφανώς από τα χτυπήματα στο σώμα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, στις 21:30 της Κυριακής η άτυχη γυναίκα είχε μεταβεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατά του δράστη, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα την είχε χτυπήσει.

Στις 22:30 επέστρεψε στο σπίτι και τότε ο δράστης σε έξαλλη κατάσταση, σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας, τη χτύπησε και την τραβούσε από τα μαλλιά, φωνάζοντας πως θα τη σκοτώσει.

Σημειώνεται, ότι ο 51χρονος συζυγοκτόνος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Τρίτη το πρωί

ΖΑΚΥΝΘΟς_ΤΣΙΛΙΒΙ

Δείτε επίσης