Ελλάδα

Λασίθι: Στη φυλακή ο 25χρονος για τη φωτιά στο Βραχάσι

«Ήμουν μεθυσμένος» είπε στην απολογία του

Λασίθι: Στη φυλακή ο 25χρονος για τη φωτιά στο Βραχάσι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Λασιθίου ο 25χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει τον εμπρησμό στο Βραχάσι την περασμένη Πέμπτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός κατά την απολογία του σχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης το εν λόγω βράδυ, ενώ κάποια στιγμή σηκώθηκε από το μαγαζί όπου διασκέδαζε και κατευθύνθηκε προς τις καλαμιές ακριβώς απέναντι από την πλατεία του χωριού.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη υπαίθριο κρητικό πανηγύρι, όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες άνθρωποι από το Βραχάσι και τις γύρω περιοχές.

Μάλιστα η Πυροσβεστική ζήτησε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας για την εκκένωση του οικισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 25χρονος φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι δεν περίμενε πως η πράξη θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Αύριο απολογείται η 45χρονη - Φέρεται ως ηθική αυτουργός του εμπρησμού

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρωί της Κυριακής, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν και μία 45χρονη γυναίκα που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στον συγκεκριμένο εμπρησμό.

Η ίδια αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Ωστόσο ο δικηγόρος της Γιώργος Στειακάκης ξεκαθαρίζει ότι οι κατηγορίες σε βάρος της 45χρονης είναι ανυπόστατες.

«Η 45χρονη έχει ένα καφενείο στο οποίο καθόταν ο 25χρονος λίγο πριν το πανηγύρι. Τον είδαν να φεύγει και τελικά τότε ήταν που έβαλε τη φωτιά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο κ. Στειακάκης και τόνισε: «Οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία είναι ανυπόστατες. Η ίδια διατηρεί σπίτι πάνω από το σημείο όπου μπήκε η φωτιά και στο οποίο κοιμόντουσαν τα πέντε ανήλικα παιδιά της. Το σπίτι έπαθε ζημιά από τους καπνούς και φυγάδευσε τα παιδιά στο σπίτι της αδερφής της στη Σταλίδα. Είναι αδιανόητες αυτές οι κατηγορίες και σίγουρα θα φανεί η αθωότητά της και θα τελειώσει η περιπέτειά της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Στειακάκης τόσο ο 25χρονος δράστης όσο και το θύμα είχαν πολύ κακές σχέσεις στο παρελθόν και έντονο ανταγωνισμό.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ξέσπασε φωτιά σε πανηγύρι που γινόταν στο Βραχάσι παρουσία πολλών ατόμων.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, 35 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 6 άτομα η καθεμία καθώς και η ΕΜΟΔΕ (δασοπυροσβέστες) αλλά και 2 υδροφόρες των ΟΤΑ. Παράλληλα, επί ποδός βρέθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία στην περίπτωση που απαιτηθεί να παράσχουν βοήθεια για την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στην εκδήλωση μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά εγκατέλειψαν την περιοχή με δικά τους μέσα.

Οι φλόγες έκαναν στάχτη καλάμια, βάτους και δασική έκταση 5 στρεμμάτων.

Δείτε επίσης