Ελλάδα

Λέσβος: Στο «μικροσκόπιο» η αρρωστημένη δράση του παιδεραστή αρχιφύλακα - Αθλήτρια βόλεϊ κλήθηκε για κατάθεση

Ο αστυνομικός αρνείται την κατηγορία του βιασμού - Ισχυρίζεται ότι είχε ερωτικές επαφές με τη 14χρονη αλλά με τη συναίνεσή της - Στο στόχαστρο οι συνομιλίες του στα κοινωνικά δίκτυα

Λέσβος: Στο «μικροσκόπιο» η αρρωστημένη δράση του παιδεραστή αρχιφύλακα - Αθλήτρια βόλεϊ κλήθηκε για κατάθεση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ίδια στιγμή που ο Στρατής Μυρογιάννης, ο 53χρονος αρχιφύλακας που κατηγορείται για βιασμό και άλλα αδικήματα σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί, μία ακόμα κοπέλα κλήθηκε για κατάθεση από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα που κλήθηκε να καταθέσει για την αξιόποινη συμπεριφορά του αστυνομικού, είναι αθλήτρια του βόλεϊ και ο 53χρονος είναι προπονητής της.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να ανοίξουν και άλλα στόματα στην Λέσβο μετά την καταγγελία για τον βιασμό 14χρονης και τη διεξαγωγή ερευνών σε βάρος του αρχιφύλακα.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε στις 11.30 το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης για να απολογηθεί, καθώς είχε ζητήσει χθες μια μέρα προθεσμία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ο δικηγόρος που τον είχε αναλάβει από το νησί παραιτήθηκε, κανένα άλλο μέλος του τοπικού Δικηγορικού Συλλογου δεν δέχτηκε να τον υπερασπιστεί και τον ανέλαβε ένας από την Αθήνα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς της οικογένειας του παιδιού που κακοποιήθηκε και απολοί πολίτες, που τον αποδοκίμαζαν.

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου ελέγχεται το προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τα ηλεκτρονικά του αποτυπώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιες κοπέλες συνομιλούσε.

Η έρευνα για την αρρωστημένη δράση του θα συνεχιστεί και μετά την απολογία του.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του 14χρονου κοριτσιού, που είναι και σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, έχουν καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, δικηγόρου Αθηνών κ. Κ. Μαυροειδή στην ιστοσελίδα stonisi.gr, ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι είχε ερωτικές επαφές με την 14χρονη, αλλά με τη συναίνεσή της. Ενώ αρνείται ρητώς την καταγγελλόμενη πράξη του βιασμού στις αρχές του φετινού Ιουλίου στον περιβάλλοντα χώρο των ΕΠΑΛ της Μυτιλήνης.

Δείτε επίσης