Ελλάδα

Ζάκυνθος: Την Παρασκευή απολογείται στον ανακριτή ο 49χρονος συζυγοκτόνος

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του κατηγορούμενου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον παρέπεμψε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία

Ζάκυνθος: Την Παρασκευή απολογείται στον ανακριτή ο 49χρονος συζυγοκτόνος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου οδηγήθηκε την Τρίτη ο 49χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου άσκησε σε βάρος του κατηγορούμενου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον παρέπεμψε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο 49χρονος παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου στον εισαγγελέα, αρχικά και στη συνέχεια στον ανακριτή.

.Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, μεταξύ αυτών αρκετές γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ για τις «γυναικοκτονίες».

Ανάμεσα στον κόσμο βρισκόταν και ο 19χρονος γιος του θύματος, ο οποίος περίμενε να δει από κοντά τον πατέρα του, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε ενώ όταν έμαθε ότι ήταν μέσα στο κτίριο προσπάθησε να τον προσεγγίσει.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος κακοποιούσε συστηματικά τη 40χρονη σύζυγό του, ακόμη και μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους, ενώ το θύμα είχε μηνύσει το δράστη για ανελέητο ξυλοδαρμό για δεύτερη φορά λίγες ώρες πριν τη δολοφονήσει.

Συγκλονιστικά είναι όσα περιγράφει ο γιος της άτυχης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της στη Ζάκυνθο.

«Όλοι με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ευχαριστώ όλους που είναι δίπλα μου», δήλωσε σύμφωνα με το ertnews.gr

Ο γιος της 40χρονης έκανε λόγο για συχνούς καβγάδες στο σπίτι της οικογένειας.

«Και τα προηγούμενα χρόνια που μέναμε στη Λαμία, είχαμε εντάσεις στο σπίτι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τότε, ήμασταν μικρά. Μετά μετακομίσαμε ήρθαμε στη Ζάκυνθο», είπε ο νεαρός ο οποίος έριξε ευθύνες στην αστυνομία.

«Η μητέρα μου προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια. Είχε προηγηθεί και άλλο συμβάν, πριν το τελευταίο και λόγω του αδερφού μου αποφύγαμε τα χειρότερα. Η γειτόνισσα πήρε την αστυνομία, ήρθε η αστυνομία και δεν έκανε τίποτα. Έλεγε η γειτόνισσα “μην την αφήσετε μόνη της” και οι αστυνομικοί της είπαν να πάει να καταθέσει μήνυση. Την άφησαν αβοήθητη, μόνη της» είπε και συνέχισε:: «Οι αστυνομικοί έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για ο,τι συνέβη. Δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα».

Δεν διστάσε να αναφερθεί και στον πατέρα του. «Όσο σκέφτομαι τον τρόπο και τι έκανε θολώνω πολύ άσχημα. Η αδερφή μου το βράδυ αναζητούσε τη μάνα της. Με αυτή τη σκέψη πήγαινα πολύ θολωμένος να τον πλησιάσω».

Όσον αφορά στα παιδιά και τη ζωή τους από εδώ και πέρα, είτε θα πάνε στο Χαμόγελο του Παιδιού είτε σε συγγενείς στη Λαμία.

Δείτε επίσης