Ελλάδα

To σχέδιο που έχει καταστρώσει η ΕΛ/.ΑΣ για την πρόληψη των πυρκαγιών

Περιπολίες και στα σημαία απαγόρευσης διέλευσης σε δάση και άλση έχουν διατεθεί από τη ΓΑΔΑ, λόγω του υψηλού δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση φωτιάς στην Αττική

To σχέδιο που έχει καταστρώσει η  ΕΛ/.ΑΣ για την πρόληψη των πυρκαγιών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει τις δυνάμεις της και στην πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης των πυρκαγιών. Μάλιστα, με δεδομένο και τον υφιστάμενο δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς ειδικά στην Αττική η Γ.Α.Δ.Α. έχει συγκροτήσει το δικό της ημερήσιο σχέδιο δράσης για τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών φωτιάς.

Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει τη συγκρότηση και δραστηριοποίηση περιπολιών με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.Καθημερινά θα εκπονείται σχέδιο δράσης από κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, με στόχο όχι μόνο την πρόληψη, αλλά και τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών φωτιάς καθώς και την άμεση αναγγελία αυτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επιπλέον στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και ο έλεγχος ύποπτων ατόμων και οχημάτων.

Στην Αττική σήμερα 3 Αυγούστου 2022 η Γ.Α.Δ.Α. στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών, τον έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία αυτών καθώς και για τον έλεγχο ύποπτων ατόμων και οχημάτων έχουν συγκροτηθεί και δραστηριοποιούνται προς το σκοπό αυτό 100 αστυνομικές περιπολίες.

Επίσης, από τη Γ.Α.Δ.Α έχουν διατεθεί επιπλέον 30 περιπολίες στα σημεία απαγόρευσης, διέλευσης, παραμιονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η πρόσφβαση (Δάση, Άλση, κλ.π.) βάσει του υφιστάμενου δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζει ότι για κάθε παραβίαση της σχετικής απαγόρευσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Δείτε επίσης