Ελλάδα

Τρίκαλα: «Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Άρπαξαν από την ηλικιωμένη 20.000 ευρώ.

Τρίκαλα: «Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αστυνομικοί της Ομάδας ρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες με την κατηγορία της απάτης.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Πύλης.

Ειδικότερα, την Τρίτη το πρωί, οι δράστες μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης στην προαναφερόμενη περιοχή, όπου ο ένας δράστης, προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε στην οικία της και με το πρόσχημα βραχυκυκλώματος και εκδήλωσης πυρκαγιάς, την έπεισε να τοποθετήσει τα χρήματά της σε τραπέζι έξω από την οικία, αρπάζοντας το ποσό των 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο όχημα όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Στη συνέχεια , οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, να προσεγγίζει σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο, όπως είχε προκύψει, εμπλεκόταν στην εν λόγω υπόθεση.

Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος, οι επιβαίνοντες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλης, όπου ο ένας δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των -13.500- ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών και στο εμπλεκόμενο στην υπόθεση όχημα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 920 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν ομοίως στην ηλικιωμένη.

Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο προαναφερόμενα οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Δείτε επίσης