Ελλάδα

Εξάρχεια: Σε αυτό το κτίριο κρυβόταν ο δράστης που αποπειράθηκε να βιάσει τη δημοσιογράφο - Εκκενώθηκε

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Έγιναν 8 προσαγωγές

Εξάρχεια: Σε αυτό το κτίριο κρυβόταν ο δράστης που αποπειράθηκε να βιάσει τη δημοσιογράφο - Εκκενώθηκε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για κατάληψη αναρχικών. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο είχε ενοικιαστεί από αλλοδαπό, ο οποίος όμως δεν κατέβαλλε ποτέ μίσθωμα και εκεί πολλές φορές έβρισκαν κατάλυμα κακοποιοί και φυγόποινοι.

Σε αυτό το κτίριο φέρεται να είχε βρει καταφύγιο και ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει δημοσιογράφο στην περιοχή των Εξαρχείων και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και απόπειρα βιασμού της δημοσιογράφου (στις 14 Ιουλίου).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί εκείνη τη μέρα, στα Εξάρχεια, ακόμη ένας άνδρας, 21 ετών, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για συνέργεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ληστεία. Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, ο οποίος είχε το ρόλο τσιλιαδόρου στην υπόθεση.

8 προσαγωγές από την εκκένωση της κατάληψης στα Εξάρχεια
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έως τώρα έχουν προσαχθεί 8 αλλοδαποί (3 από Αίγυπτο, 2 από Παλαιστίνη, 1 από Τυνησία, 1 από Συρία και 1 από Ιράκ), σε βάρος των οποίων πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία.

Σημειώνεται πως ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει τη δημοσιογράφο στα Εξάρχεια συνελήφθη την Τετάρτη 2 Αυγούστου στον Αγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη, πρωινές ώρες την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απόπειρα βιασμού και ληστεία, πράξεις που τελέστηκαν απογευματινές ώρες της 14 Ιουλίου 2022 σε βάρος ημεδαπής στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, απογευματινές ώρες, στις 14 Ιουλίου 2022, στην περιοχή των Εξαρχείων, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ακόμη ένας αλλοδαπός (21 ετών), σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για συνέργεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ληστεία.

Ο 26χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Δείτε επίσης