Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο: Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Μέγαρα - Διεκόπη η κυκλοφορία

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική. Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Λουτρόπυργος της Νέας Περάμου, στα σύνορα με την Ελευσίνα

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο: Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Μέγαρα - Διεκόπη η κυκλοφορία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει δασική έκταση μόλις τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των Διοδίων της Ελευσίνας και γίνεται εκτροπή των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων Περαχώρας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από τη συμβολή της με τον Παλαιά Εθνικη Οδό.

Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

Το megaratv.gr αναφέρει πως λίγο πριν τις 11:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικσμού Άνω Βλυχάδα (πάνω από την Εθνική) για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνου Φυλακτού.

Λίγο αργότερα εστάλη και 112 για προληπτική εκκένωση των κατοίκων του οικισμού Ανω Βλυχάδα προς Μέγαρα.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση ενός Air Tractor

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα Air Tractor που επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο, πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση. Το πλήρωμα του Air Tractor βγήκε από το αεροσκάφος, τους περισυνέλλεξε ιδιώτες με βάρκα και τους μετέφερε στα Βασιλικά Σαλαμίνας.

Δείτε επίσης